Incepe curatenia de primavara cu reciclarea - Metoda celor 10 zece pasi simpli!

/ / Modificat: 2016-03-14
Incepe curatenia de primavara cu reciclarea - Metoda celor 10 zece pasi simpli!

Stim ca iti pasa de sanatatea copilului tau si a familiei tale si te intrebi ce poti face ca sa traiesti intr-un mediu mai curat. Una dintre solutii este la indemana - colectarea separata a deseurilor pe care le generezi si trimiterea acestora la fabricile de reciclare.  

Deseurile sunt considerate o sursa importanta de poluare a mediului, cu afecte negative chiar si asupra sanatatii. Cum poti tu sa contribui la reducerea de CO2 emis in atmosfera iti spunem noi in 10 pasi simpli. 

1. Sa incepem cu esentialul. Ce putem colecta separat?

  • hartie si carton;
  • materiale de plastic (sticla PET, folii, sacose);
  • sticla de sticla;
  • doze de aluminiu;
  • polistiren;
  • deseuri electrice (telefoane mobile si alte aparate electrice sau electronice);
  • baterii si becuri 

AFLA MAI MULTE DESPRE RECICLAREA SELECTIVA! CLICK AICI!

2. Acum ca stii ce materiale poti colecta, aloca un spatiu din balcon, in bucatarie sau in garaj pentru depozitare. Nu trebuie sa le pui pe toate la un loc. Daca simti ca nu ai spatiu, gandeste-te ca nu trebuie sa le tii pe toate la un loc. 

3. Foloseste saci de plastic, sacose din bumbac sau cosuri ca sa depozitezi reciclabilele. Nu depozita in pungi de hartie, caci acestea se pot rupe usor si sunt permeabile. Un sfat: cel mai bine este sa folosesti saci de marime medie, sunt usor de ridicat si de transportat cand se umplu.

4. Eticheteaza sacii de colectare pe categorii - ca sa iti vina mai usor atunci cand colectezi si sa separi deseurile corect. Pune un sticker pe cosul de gunoi "AICI NU ARUNC RECICLABILE" - o sa te atentioneze de fiecare data pana iti va intra in obicei sa colectezi separat. 

5. Hartia si cartonul pune-le intr-un sac/cos separat. Materialele de plastic si metalele intr-un alt sac/cos. Pentru sticla de sticla, baterii, becuri si deseuri electrice si electronice foloseste recipienti de colectare separate, de asemenea. 

6. Clateste usor sticlele, ambalajele de plastic sau conservele de aluminiu inainte de a le pune in sacul lor. E important sa fie curate pentru ca nu se aduna insecte in jurul sacului si de asemenea, atunci cand ajung la fabrica de reciclat, materia prima ce rezulta din ele e de calitate superioara. 

7. S-au umplut sacii, e timpul sa eliberezi spatiul. Identifica cel mai apropiat punct de colectare selectiva de casa ta. Vezi aici harta unde gasesti cele mai moderne statii de colectare inteligenta.

VEZI HARTA CELOR MAI APROPIATE LOCATII SIGUREC AICI!

8. Odata ce ai folosit statia SIGUREC ai intrat in comunitatea reciclatorilor inteligenti! Recicland produse vechi in loc sa utilizam materii prime noi, eliminam pasii de productie responsabili cu producerea gazelor cu efect de sera si conservam resursele planetei. Poti sa iti calculezi contributia la micsorarea amprentei de carbon descarcand aplicatia pentru smartphone SIGUREC sau facandu-ti un cont pe www.sigurec.ro.  Iti calculezi astfel contributia la misorarea amprentei de carbon 

DESCARCA APLICATIA PENTRU SMARTPHONE SIGUREC AICI!

9. Afla cat CO2 poti evita sa se emita in atmosfera prin reciclarea deseurilor

Un televizor poate merge 3 ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei   cutii de aluminiu 100,000 cutii de aluminiu reciclate  =   15 tone CO2

17 copaci pot absorbi 113 kg CO2 din aer in fiecare an. Daca ardem 1 tona de hartie emitem 680 kg CO2. 100,000 de ziare reciclate = 170 tone  CO2 

Recicland o sticla de sticla salvam energia care ar putea tine aprins un bec de 100 watt timp de 4 ore, un computer timp de 30 de minute si un televizor timp de 20 minute.  1 tona de sticle reciclate = 315 kg CO2 

Eliberarea a 440 g de freoni in aer are efectul a 2,8 tone de CO2. Un copac absoarBe o tona de CO2 pe durata intregii sale vieti!  1 frigider reciclat = 440 gr de freoni 

50,000 telefoane mobil reciclate = 86 tone CO2 

50,000 monitoare reciclate = 280 tone CO2 

Impreuna ajutam natura si avem grija de copiii nostri! 


Si daca te-am convins, fa primii pasi in reciclarea inteligenta:


Gaseste solutia de colectare selectiva care ti se potriveste CLICK AICI


Ia-ti voucherul de cumparaturi


Descarca aplicatia SIGUREC pe telefon sau tableta, scaneaza voucherul primit si castiga premii CLICK AICI 

Taguri Recicleaza inteligent

Articole recomandate

Citeste si despre