Temperaturile scazute din timpul iernii ne fac sa ne intrebam adesea cum trebuie imbracat copilul pentru a-i asigura confortul termic si, implicit, o stare de bine. Cand stabilesti garderoba celui mic, ia in calcul ca, pe sub pantalonasi, sa poarte si un dres. Aceasta piesa vestimentara este esentiala, intrucat se constituie intr-o protectie suplimentara in fata frigului.
Copiii au pielea sensibila, motiv pentru care aceasta trebuie aparata cat mai bine. Un criteriu esential atunci cand imbracam un copil este confortul sau. Lipsa supraincalzirii si, implicit, a transpiratiei reprezinta un indiciu al faptului ca cel mic nu sufera de cald. Insa la fel de important este sa nu sufere de frig.
Dresul la prescolari si scolari
Dresul este un accesoriu must-have si in cazul prescolarilor. Acestia se misca mai mult decat bebelusii, de aceea nu trebuie imbracati foarte gros. Insa, si in cazul lor, confortul termic este esential. Un dres din bumbac purtat pe sub pantalonii cu care merge la joaca ii va asigura o temperatura optima a corpului, impiedicand picioarele sa inghete.
Cand il pregatesti pentru gradinita, asigura-te ca temperatura din sala de clasa nu este mult prea ridicata intrucat, in acest caz, e posibil ca dresul sa il incomodeze, sa ii provoace iritatii.
Dresurile nu trebuie cumparate la intamplare. Cand e vorba despre copii, siguranta si confortul primeaza in fata designului. De preferat intotdeauna sunt ciorapii din bumbac, lana sau alte fibre naturale, pentru a evita transpiratia si talpile umede, care favorizeaza dezvoltarea micozelor intre degete si pe talpi.
Daca in perioadele reci dresurile reprezinta un accesoriu vestimentar important in garderoba bebelusilor si a copiilor mai mari, pe timpul verii, in schimb, e de preferat evitarea utilizarii acestora. Si copiii resimt caldura la fel ca si oamenii mari si e gresita conceptia potrivit careia acestia ar trebui imbracati mai gros decat adultii. Transpiratia duce la deshidratare si la iritatii suparatoare ale pielii.
Incepand cu 26 ianuarie, alege perechea potrivita de dresuri pentru copilul tau de la Lidl.
Dresul la bebelusi
Bebelusii nu se misca foarte mult, motiv pentru care riscul sa aiba picioarele reci este mare. O pereche de sosete pe timp de vara ii asigura protectia necesara. Iarna, in schimb, bebelusii au nevoie de dresuri pe sub hainele cu care ii imbracam in mod obisnuit, mai ales atunci cand ii scoatem afara. Acesti strampi se muleaza direct pe piele, constituindu-se intr-o bariera impotriva frigului.
Dresul pentru bebelusi trebuie sa fie fabricat dintr-un material moale, sa nu aiba cusaturi sau etichete care sa il jeneze. De asemenea, verifica duritatea elasticului, intrucat cel mic nu va putea sa iti spuna ce anume il supara si e posibil sa nu iti dai seama de ce plange.
In magazinele cu hainute pentru bebelusi vei gasi dresuri speciale, care au partea de sus mai larga, astfel incat sa se muleze perfect peste scutecul de unica folosinta. Poti alege dresuri cu aplicatii antiderapante, astfel incat sa eviti riscul ca micutul sa alunece pe gresie sau parchet si sa se raneasca.
In sezonul rece in special, bebelusul trebuie sa aiba in dulapior cel putin patru sau cinci perechi de dresuri, pentru ca intotdeauna sa ai la indemana o pereche curata.
Agitatia, tulburarile de somn, lipsa poftei de mancare si o crestere insuficienta in greutate sunt asociate de catre medicii pediatri cu o slaba incalzire a corpului. Asadar, un copil care sufera de frig va fi nelinistit, nu va dormi bine si nici nu va manca suficient. O banala pereche de dresuri va rezolva toata aceasta situatie neplacuta.