Branzeturile la feminin

/ / Modificat: 2013-02-06
Branzeturile la feminin

Doamnele intotdeauna au avut un organism mai sensibil decat barbatii si de aceea este important sa cunostem aceste diferente pentru  a ne putea ingriji adecvat.

Femeile in general sunt predispuse la osteoporoza, calciul si vitamina D avand o importanta speciala pe tot parcursul vietii. In jurul varstei de 18-20 de ani, o tanara atinge masa osoasa optima, iar dupa 35 de ani densitatea minerala incepe sa scada, devenind obligatoriu un aport adecvat de nutrienti.

Cel mai bun mod de a suplimenta aceasta scadere a densitatii minerale este  prin consumul zilnic de branzeturi. Branzeturile si produsele lactate sunt o importanta sursa de vitamine liposolubile (A, D, E si K), de vitamine de grup B (B2 si B12), de aminoacizi esentiali (leucina, izoleucina, lizina, cisteina din produsele pe baza de zer), de calciu, fosfor magneziu, seleniu si zinc.

Branzeturile au un rol important in viata femeilor, dar si acest lucru este valabil pentru restul familiei. Un principal beneficiu este prevenirea osteoporozei si a fracturilor osoase, 60% dintre femei avand un aport de calciu inferior recomandarilor nutritionale. Dupa menopauza,acestor efecte li se adauga si scaderea estrogenilor,ceea ce ampllifica riscul de osteoporoza.

Pentru doamnele ce urmeaza un regim alimentare bogat in fibre este bine de stiut ca risca sa nu absoarba calciul, datorita efectului  chelator al fibrelor.

Un alt beneficiu al branzeturilor este faptul ca te ajuta sa slabesti. Un studiu prospectiv american a analizat timp de 9 ani un numar de 19.352 de femei, cu varste cuprinse intre 40-55 de ani, pentru a observa efectele consumului de branza asupra greutatii corporale. S-a dovedit clar ca acele femei care au consumat cel putin o portie de branza pe zi si-au scazut cu 30% riscul de a lua in greutate.

Branzeturile te pot ajuta sa-ti redobandesti un comportament alimentar sanatos, prin implementarea a 3 feluri de mancare: aperitiv, fel principal si desert – toate putand contine branza.

Branzica, ca si parte integranta a acestor mese, este un factor de echilibru in alimentatie, deoarece este o sursa echilibrata de nutrienti si de buna dispozitie, continand triptofan, precursorul serotoninei, hormonul starii de bine. Te ajuta sa ai grija de tine si de cei dragi, pentru o viata si un regim alimentar sanatos.

Taguri Branza Calciu Regim alimentar Doza zilnica fibre Delaco

Articole recomandate

Citeste si despre