Intarirea sistemului imunitar prin consumul de branzeturi

/ / Modificat: 2012-11-19
Intarirea sistemului imunitar prin consumul de branzeturi

Stim cu totii cat de important este sa avem un sistem imunitar puternic, care sa lupte impotriva tuturor bacteriilor ce ne pot pune organismul in pericol.  O alimentatie echilibrata si corecta ne ajuta sa  avem o imunitate crescuta  si sa  ne protejam de multe afectiuni.

Organismul nostru are nevoie de antioxidanti  pentru o buna functionare, iar o dieta bogata in branzeturi ne poate ajuta sa-i dobandim.  Glutationul este un compus cu capacitate antioxidanta alcatuit din acid glutamic, glicina si cisteina, care distruge radicalii liberi de oxigen, singur sau impreuna cu o enzima, glutation peroxidaza. Produsele lactate precum branza proaspata, urda, casul si iaurtul pot furniza organismului proteine bogate in cisteia, un aminoacid pe care organismul nostru nu este capabil sa-l obtina in cantitate suficienta.

Aceste produse lactate cu mult zer sunt bogate in calciu, contin mai putine grasimi si au un nivel redus de sare, fiind potrivite pentru cei cu afectiuni cardio-vasculare. De asemenea, intaresc sistemul imunitar pentru ca organismul sa fie rezistent la infectii si scad riscul cancerului de colon sau prostata.

Este foarte important de retinut ca atunci cand laptele este transformat in lactate acide ca iaurt, sana, lapte batut sau in branzeturi precum telemea, cas, cascaval, continutul de vitamine si minerale creste proportional cu concentratia in proteine, grasimi si kcalorii.

Toate tipurile de branzeturi, fie ca este vorba de branza proaspata sau cascaval, contin vitaminele hidrasolubile de tip B, dar si vitamina A, care contribuie la stimularea activitatii celulare si la refacerea pielii.

Branzeturile cu mucegai albastru sau alb au un continut ridicat de vitamine B si de colonii de bacterii lactice, al caror efect benefic asupra tubului digestiv se aseamana cu cel al probioticelor.

Pentru un sistem digestiv ce functioneaza corect trebuie incluse branzeturile in meniul zilnic, deoarece acestea impreuna cu produsele probiotice contribuie la echilibrul florei tubului digestiv si stimuleaza sistemul imunitar de la nivelul mucoasei intestinale.

Astfel, integrand in meniul zilnic branzeturi si iaurturi probiotice, ne crestem eficienta sistemului imunitar, ne protejam impotriva cancerului ce afecteaza sistemul digestiv, scadem frecventa infectiilor respiratorii si digestive.

Taguri Branza Iaurt Imunitate Sistem imunitar Antioxidanti Branza de vaci Cascaval Lactate Vitamine Delaco

Articole recomandate

Citeste si despre