Pentru 4 portii
Ingrediente
1 kg de cartofi mici
piper alb proaspat rasnit
40 g unt topit
100 g cascaval Delaco Sofia
2 oua
375 ml smantana
40 g unt maruntit
4 ciuperci champinions mari
1 lingurita de patrunjel verde tocat
1 lingurita de oregano
Mod de preparare
Cartofii cu cascaval Sofia la cuptor sunt foarte gustosi iar celor mici o sa le placa la nebunie!
Trebuie doar sa cureti cartofii si ciupercile, le tai rondele si le condimentezi cu sare, piper si oregano.
Ungi apoi o tava cu unt si asezi in ea intai un strat de cartofi, apoi un rand de cascaval ras si la sfarsit ciupercile.
Cascavalul ramas il amesteci cu ouala si cu smantana, pe care le torni peste compozitia din tava.
Totul se pune la cuptor pentru 40 de minute, la temperatura de 180 °C.
Cand s-a rumenit frumos, se scoate de la cuptor, se presara pe deasupra abundent patrunjelul tocat si se serveste cu drag nazdravanilor.
Pofta buna!