Ingrediente
Pentru 10-12 cosulete de ciocolata
200 g ciocolata
10-12 forme de muffins (din hartie) cu diametrul de 5.5 cm
Pentru crema
250 g Mascarpone Ceva Fin de la Delaco
50 g zahar pudra
50 g nuca cocos
50 ml lichior de caise (se poate folosi si alta variant de lichior)
1 plic zahar vanilat
fructe pentru ornat (kiwi, portocale, capsuni etc.)
Mod de preparare
Cand vrei sa surprinzi copiii cu un desert delicios, pregateste-le aceste cosulete de ciocolata cu crema gustoasa de mascarpone de la Delaco si cocos!
Cosulete de ciocolata
Incepe prin a topi ciocolata la bain marie la foc potrivit. Ia cate un cosulet de hartie si, folosind o pensula, unge-l cu ciocolata pe interior, lasa-l la rece pentru circa 15 minute, apoi mai da un strat de ciocolata si pune iar la rece.
Repeta acesta procedura de cel putin trei ori. Cu cat vei da mai multe straturi, cu atat cosuletul va fi mai solid.
Dupa ce aplici ciocolata pe toate cosuletele de hartie, lasa-le la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Cand ciocolata s-a intarit bine, desprinde cu grija hartia pentru a nu rupe marginea cosuletelor.
Crema
Pune intr-un vas mai adanc crema de mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si amesteca cu mixerul timp de cateva minute. Adauga 50 ml lichior si continua sa amesteci adaugand treptat si nuca de cocos.
Cand crema se omogenizeaza, pune-o la frigider pentru 15 minute.
Umple ficare cosulet de ciocolata cu crema de mascarpone si cocos, orneaza-le apoi cu fructe proaspete si sunt numai bune de servit!
Sursa reteta: delaco.ro/cosulete-de-ciocolata-cu-nuca-de-cocos.