Ingrediente
200 g Emmentaler Delaco taiat cubulete
16 rosii cherry
16 frunze proaspete de busuioc
16 scobitori
Ingrediente Sos Pesto
20 g frunze proaspete de busuioc
40 g samburi nuca
40 g cascaval emmentaler ras
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa de sare
Mod de preparare
Azi avem pentru mamici si copii o reteta de gustari hranitoare! Trebuie sa incerci mini-kebabul cu emmentaler de la Delaco si sos pesto!
Intai taie Emmentalerul cubulete, iar rosiile cherry spala-le si taie-le in jumatate.
Pentru a pregati sosul pesto, incepe prin a spala frunzele de busuioc si usca bine intr-un servet. Amestecul se poate face atat in mojar, cat si in blender, in functie de cum iti este mai comod.
Piseaza intai samburii de nuca impreuna cu cateii de usturoi, o lingurita de sare si frunzele de busuioc. Continua sa pisezi ingredientele adaugand putin ulei de masline si emmentaler-ul ras.
Piseaza in continuare adaugand cate putin ulei de masline pana obtii un sos mai grosut si omogen.
Acopera bucatile de emmentaler cu sosul pesto si pune-le la rece pentru cateva ore pentru ca sosul sa se fixeze.
Cheama-ti piciul in ajutor pentru formarea minikebab-urilor si asezati pe scobitoare o jumatate de rosie cherry, o frunza de busuioc, apoi un cubulet de emmemtaler din nou o frunza de busuioc si la final cealalta jumatate de rosie cherry. Se va distra de minune, si tu asemenea!
Pentru mai multa savoare, serviti minifrigaruile impreuna cu sosul pesto ramas.