Ingrediente
8 fileuri de cambula cu piele, circa 650 g in total
120 g cascaval Delaco Sofia ras
2-3 felii de paine veche de 1-2 zile
5-6 linguri de ulei de masline extra virgin
3 cartofi, feliati la 1 cm grosime
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia, dulce sau iute, dupa preferinta
1 bucata de ardei gras sau iute, tocata marunt, pentru ornat (optional)
patrunjel proaspat, tocat, pentru servit
Mod de pregatire
Cand vrei sa pregatesti un peste la cuptor absoult delicios, incearca aceasta reteta de peste cu cascaval Sofia de la Delaco. Gustos si sanatos pentru toata familia!
Inainte de a incepe sa pregatesti pestele, porneste cuptorul pentru a fi incins. Intr-un blender pune feliile de paine rupte in bucatele si marunteste-le pana obtii firmituri de finete medie. Amesteca firmiturile cu jumatate din cascavalul ras, sare, boia, piper si 2-3 linguri de ulei de masline. Foloseste aceasta mixtura pentu a acoperi uniform partea fara piele a fileului.
Imbraca in aluminiu o tava si aseaza fileurile pe partea cu piele si pune la cuptor pana ce crusta se rumeneste, iar fileul este patruns.
Cat timp pestele se rumeneste poti pregati garnitura. Unge feliile de cartofi cu ulei si asezoneaza cu sare, piper si boia. Gateste cartofii pe gratar, la foc mediu, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce capata o culoare aurie.
Serveste fileurile alaturi de cartofi, presarati cu cascaval ras si patrunjel tocat marunt si orneaza cu tocatura fina de ardei, pentru un accent colorat.
Sursa retetei: delaco.ro/peste-in-crusta-de-cascval-sofia.