Ingrediente
1 conopida medie
1 cana Emmentaler Delaco razuit
1 usturoi intreg
1/2 lingura ulei de masline
1 lingura unt
1/4 telina
1 ceapa alba
1 morcov dat pe razatoare
sare, piper
cimbru
1 lingura faina
1/3 cana vin alb
1/2 cana apa
2 cani supa de legume
1 frunza dafin
patrunjel
bacon prajit
Mod de preparare
Azi va aratam cum sa pregatiti o delicioasa supa crema pentru copii, cu emmentaler Delaco. Pentru inceput taie conopida si pune bucatile intr-o tava cu ulei de masline, sare si piper. Taie capatul usturoiului, presara sare si piper si putin ulei si inveleste-l intr-o folie de aluminiu.
Pune usturoiul si conopida la cuptor, 15-20 minute (conopida), si 25-30 minute (usturoi).
Intre timp topeste untul intr-o cratita si caleste ceapa, telina si morcovul 10 minute, condimenteaza si adauga faina.
Adauga apoi vinul, pe care il lasi sa scada cateva minute si adaugi apa si supa de legume si frunza de dafin. Lasa totul la fiert pentru 10 minute.
Scoate conopida si usturoiul din cuptor, adauga-le in cratita si mai fierbe 10 minute.
Adauga supa in blender alaturi de toata cantitatea de Emmentaler, paseaza pana devine cremoasa si e numai buna de servit!
Pofta mare!