Ce este laptele UHT?

/ / Modificat: 2009-12-01
Ce este laptele UHT?





Ce inseamna UHT?

"UHT (Ultra High Temperature) inseamna ultrapasteurizare, adica o metoda de prelucrare termica a laptelui, prin care sunt inactivate toate microorganismele daunatoare organismului uman, laptele devenid pur si sigur" - Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Ce este laptele UHT?

UHT este varianta scurta pentru Ulta High Temperature (pasteurizare la temperatura inalta, ultrapasteurizare); cu alte cuvinte, produsul este expus la o temperatura foarte inalta pe o perioada foarte scurta de timp (135 grade C timp de 2-4 secunde), dupa care se aduce la temperatura camerei.

Acest tratament termic are rolul de a distruge microorganismele daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate, mentinandu-si prospetimea o perioada mai indelungata de timp, fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.

Beneficiile laptelui UHT

• este igienic din punct de vedere alimentar;

• are toate elementele nutritive specifice laptelui;

• nu contine conservanti;

• poti cumpara o cantitate mai mare odata;

• faci mai putine drumuri la magazin;

• spatiul de depozitare nu necesita temperaturi scazute (se descongestioneaza frigiderul);

• ai intotdeauna o rezerva de lapte pentru situatii neprevazute.




Articole recomandate

Citeste si despre