Ce inseamna UHT?
"UHT (Ultra High Temperature) inseamna ultrapasteurizare, adica o metoda de prelucrare termica a laptelui, prin care sunt inactivate toate microorganismele daunatoare organismului uman, laptele devenid pur si sigur" - Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Ce este laptele UHT?
UHT este varianta scurta pentru Ulta High Temperature (pasteurizare la temperatura inalta, ultrapasteurizare); cu alte cuvinte, produsul este expus la o temperatura foarte inalta pe o perioada foarte scurta de timp (135 grade C timp de 2-4 secunde), dupa care se aduce la temperatura camerei.
Acest tratament termic are rolul de a distruge microorganismele daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate, mentinandu-si prospetimea o perioada mai indelungata de timp, fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.
Beneficiile laptelui UHT
• este igienic din punct de vedere alimentar;
• are toate elementele nutritive specifice laptelui;
• nu contine conservanti;
• poti cumpara o cantitate mai mare odata;
• faci mai putine drumuri la magazin;
• spatiul de depozitare nu necesita temperaturi scazute (se descongestioneaza frigiderul);
• ai intotdeauna o rezerva de lapte pentru situatii neprevazute.