Iata o reteta pentru un mic dejun sanatos, satios, si culmea... DULCE, dar fara zahar. Banana bread, paine dulce cu banane sau chec cu banane - spune-i cum vrei, dar trebuie neaparat sa o incerci! Tu te vei bucura ca nu are zahar, iar restul familiei se va bucura de un dulce bun si aromat.
Ingrediente
3 banane coapte
70 ml ulei de cocos
150 g iaurt grecesc
2 oua ecologice
50 g indulcitor Green Sugar
150 g faina alba
50 g faina integrala de grau
1/2 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
70 g nuci pecan tocate
30 g fulgi de migdale
3 lingurite seminte de chia
Valori nutritionale (100gr)
239,99kcal / 1004,11 Kj Valoare energetica
6,09 g Proteine
5,81 g Total zaharuri
15,73 g Total lipide
7,11 g Total acizi grasi saturati
4,65 g Total acizi grasi mononesaturati
2,22 g Total acizi grasi polinesaturati
3,81 g Fibre
0,205 g Sodiu
Mod de preparare
Intr-un bol mare am pus bananele rupte in bucati si cu ustensila de piure le-am presat pana le-am facut terci.
Am adaugat uleiul de cocos, ouale si Green sugar. Am amestecat usor cu mixerul. Daca nu aveti mixer puteti amesteca foarte bine si cu o lingura.
Am adaugat pe rand in bol: faina combinata (alba+integrala) sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, nucile pecan, fulgii de migdale si semintele de chia.
Am amestecat pana s-au incorporat perfect.
Intr-o forma de ceramica am pus o bucata de hartie de copt peste care am turnat toata compozitia.
Am decorat deasupra cu cateva bucati de nuci pecan si fulgi de migdale. Am bagat la cuptor pentru 70-80min, 170 grade.
Sursa: gustverde.ro