O gustare rapida si potrivita pentru cei mici la orice ora - briosele cu mere, nuci si dovleac vor fi pe placul intregii familii si sunt extrem de potrivite pentru postul Pastelui.
Timp de preparare
1h 15 minute
Ingrediente
350 g faina
100 ml ulei
250 ml suc de portocale (puteti rade si putina coaja in compozitie)
100 g indulcitor Green Sugar
1 banana foarte coapta
1 plic praf de copt
150 g nuci
3 mere
1/4 lingurita scortisoara
150 g dovleac
2 linguri indulcitor Green Sugar
1 lingura zeama de lamaie
scortisoara (dupa gust)
Valori nutritionale (100 g)
201,84 kcal / 884,49 Kj Valoare energetica
4,87 g Proteine
4,43 g Total zaharuri
13,43 g Total lipide
1,35 g Total acizi grasi saturati
3,89 g Total acizi grasi mononesaturati
7,44 g Total acizi grasi polinesaturati
4,27 g Fibre
0,029 g Sodiu
Mod de preparare
Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin Green Sugar. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul Green Sugar si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.
Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.
Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).
Intre timp ne ocupam de dovleac: il curatam, il taiem cubulete, apoi il punem intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Il gatim cu capac, pana cand nu mai e deloc apa, iar dovleacul e patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula.
Servim briosele cu putin dovleac pe ele.
Sursa: iria.ro