Brownie cu pere - fara zahar

/ / Modificat: 2017-04-20
Brownie cu pere - fara zahar

Negresa (brownie) este un desert bine cunoscut. Imbina gustul intens de cacao si ciocolata cu aroma perelor zemoase si prepara un desert sanatos, fara zahar!

Ingrediente

1/2 kg pere mici
100 g unt
100 ml apa
50 ml smantana
80 g cacao
150 g indulcitor Green Sugar
120 g faina
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare

Valori nutritionale (100g)

139,5 kcal/ 583,6 Kj Valoare energetica
3,29 g Proteine
4,65 g Total zaharuri
9,52 g Total lipide
5,8557 g Total acizi grasi saturati
2,5418 g Total acizi grasi mononesaturati
0,4397 g Total acizi grasi polinesaturati
5,12 g Fibre
0,0760 g Sodiu

Mod de preparare

Perele le spalam bine si le scobim de samburi prin partea de jos. Ungem bine tava de prajituri cu unt.

Punem apa, untul, Green Sugar si cacao pe foc intr-o cratita mica. Lasam compozitia sa se omogenizeze, fara insa a o da in clocot. Untul trebuie sa fie complet topit, iar cacaoa incorporata. Va fi o crema usor subtire. Dam crema obtinuta la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Separam ouale. Galbenusurile le incorporam in crema de ciocolata, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si smantana. Punem apoi faina si amestecam usor pana la omogenizare.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Trebuie sa obtinem o spuma ferma. Incorporam usor spuma de albusuri in crema de ciocolata, cu miscari de jos in sus. E de preferat sa incorporam albusurile in reprize, pentru a fluidiza compozitia si a nu pierde foarte mult volum.

Coacem prajitura timp de 30 de minute, nu mai mult. Vom obtine un brownie usor aerat insa cu un gust intens de ciocolata si putin umed de la perele zemoase.

Lasam prajitura la racit in tava. O servim la temperatura camerei alaturi de cei dragi. Enjoy!

Sursa: enjoy-dessert.com

Taguri Dulciuri fara zahar

Articole recomandate

Citeste si despre