Eton Mess fara zahar

/ / Modificat: 2017-01-12
Eton Mess fara zahar

Desertul traditional englezesc Eton Mess, in varianta fara zahar.

Portii

6-7 portii

Timp de preparare

60 minute

Ingrediente

Bezea

7 albusuri
300 g indulcitor Green Sugar

Crema

400 ml smantana lichida (30% grasime)
1 iaurt grecesc mic
100 g indulcitor Green Sugar
1 pastaie de vanilie
fructe de padure proaspete (zmeura, mure etc)

Valori nutritionale (100 g)

101,2kcal/ 423,4Kj Valoare energetica
2,42 g Proteine
0,59 g Total zaharuri
10,9 g Total lipide
6,80 g Total acizi grasi saturati
3,127 g Total acizi grasi mononesaturati
0,304 g Total acizi grasi polinesaturati
0,047 g Sodiu

Mod de preparare

Separa ouale in doua boluri (din galbenusurile care iti raman poti face o inghetata delicioasa).

Mixeaza/bate cele 7 albusuri cu 300 g de Green Sugar pana cand se transforma intr-o spuma tare, iar indulcitorul se dizolva (cam 7 minute la viteza medie).

Imparte compozitia cu o lingura sau un pos pe o tava acoperita cu hartie de copt, astfel incat sa formezi mai multe bezele.

Da-le la cuptorul incins la 120 de grade Celsius si lasa-le la copt 25 – 35 de minute.

Intre timp, pregateste crema. Bate smantana lichida cu 100 g Green Sugar pana obtii frisca (smantana isi dubleaza volumul, devine pufoasa si ramane pe tel). Adauga semintele pastaii de vanilie si mai bate frisca inca un minut. Adauga iaurtul grecesc si incorporeaza-l incet, cu miscari circulare, cu ajutorul unei spatule.

Dupa ce bezelele s-au copt si au stat la racit 5 minute, le poti rupe in bucati.

Foloseste pahare transparente sau cupe pentru inghetata pentru a servi desertul.

Pune o lingura de crema pe fundul paharului. Asaza apoi cateva bucati de bezea zdrobita. Inca o lingura de crema, cateva fructe, inca putina bezea, crema si apoi, din nou, fructe de padure.

Ideal, paharele se dau la frigider 10 minute inainte de a servi Eton Mess-ul, dar nu-i musai daca nu mai aveti rabdare.

Sursa: saltnsasha.wordpress.com

Taguri Dulciuri fara zahar Bezele Fructe de padure

Articole recomandate

Citeste si despre