E sezonul capsunelor si, dincolo de savoarea pe care aceste fructe o ofera in stare naturala, ar fi pacat sa nu ne bucuram si de gustul fin al gemului de capsune. Cu cateva frunze de busuioc proaspat si sucul aromat al unui lime adaugate in compozitie, obtinem un gem gustos si numai bun de intins pe paine. Unde mai pui ca reteta pe care ti-o oferim mai jos este fara zahar!
Ingrediente
362 g capsuni
62 g indulcitor Green Sugar
1/4 lime (doar sucul)
5 foi busuioc proaspat
Valori nutritionale
26.6 kcal 102.9 Kj Valoare energetica
5.99 g Proteine
4.45 g Total zaharuri
0.25 g Total lipide
0.0120 g Total acizi grasi saturati
0.0346 g Total acizi grasi mononesaturati
0.1249 g Total acizi grasi polinesaturati
1.65 g Fibre
0.0008 g Sodiu
Mod de preparare
Totul se pune intr-un vas pe care apoi il vom pune pe foc. Pentru 15 min. vom lasa la macerat fructele cu zaharul si cu sucul de lime, amestestecand din cand in cand cu spatula, pentru a verifica daca Green Sugar s-a topit.
Dam drumul la foc mediu si lasam sa fiarba, avand grija sa adunam spuma lasata de zahar (da, chiar si acest tip de zahar formeaza spuma care, neculeasa, va conduce la obtinerea unui gem mai putin aspectuos, mai putin clar). Dupa vreo 10 min. vom putea incepe sa facem testul cu picatura (luam o lingura din gem si turnam picaturi de gem pe o farfurioara curata). Dupa aproximativ 25-28 min. de la inceperea retetei vom obtine picaturi stabile, care nu vor mai curge si care isi vor pastra forma. Este semnalul ca gemul nostru de capsuni cu Green Sugar este gata.
Sursa: profadedulciuri.ro