Fructele de padure bogate in antioxidanti si vitamina C (care isi pastreaza beneficiile pentru ca sunt folosite proaspete) si lipsa zaharului fac din aceasta reteta una dietetica si gustoasa, perfecta pentru oricine adora dulciurile sanatoase. Timpul de preparare, foarte scurt, este al doilea mare avantaj. Gata de ceva bun? La treaba!
Ingrediente
Blat
6 oua
6 linguri indulcitor Green Sugar Cooking
4 linguri faina (cu varf)
2 linguri cacao (cu varf)
Pentru umplutura
300 g fructe de padure (mure, coacaze, afine)
200 g crema de branza dulce (ricotta sau mascarpone)
6 lingurite indulcitor Green Sugar Cooking
Valori nutritionale (portie 90g)
84,16 kcal / 352,12Kj Valoare energetica
6,40 g Proteine
2,13 g Total zaharuri
5,01 g Total lipide
1,74 g Total acizi grasi saturati
1,43 g Total acizi grasi mononesaturati
0,45 g Total acizi grasi polinesaturati
2,23 g Fibre
0,056 g Sodiu
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie.
Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase.
Galbenusurile se freaca incontinuu, ca sa nu se lipeasca, pana ce granulele de Green Sugar se dizolva si ouale devin cremoase.
Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare.
Se adauga usor in albus, amestecand lent, ca sa nu se lase spuma: crema de galbenusuri, faina si cacao.
Se mai amesteca usor, cu o furculita, pana se obtine o crema spumoasa, omogena.
Se incalzeste cuptorul - ii poti da drumul si acum si sa il lasi cat timp pregatesti aluatul.
Se tapeteaza o tava de cuptor, patrata, cu hartie de copt. Incearca sa folosesti o hartie buna, si ai grija sa fie perfect intinsa, pentru ca blatul va iesi destul de subtirel si e bine sa nu fie rupt de indoiturile hartiei. Toarna crema-spuma de cacao pe hartia de copt. Egalizeaza cu o lingura, formand un patrat sau dreptunghi.
Se lasa la cuptor 10 minute, pana ce aluatul este facut. Scoate blatul de prajitura si desprinde-l de hartia de copt, punandu-l cu fata in jos pe un fund de lemn sau pe masa de lucru. Ruleaza-l strangand usor, astfel incat blatul sa se raceasca deja in forma de rulada. E bine sa lucrezi cu grija, ca sa nu il rupi, dar daca se rupe nu te ingrijora: se va lipi de la crema din interior.
Cat se raceste un pic blatul, se trece la pasul urmator, adica amestecarea branzei dulci cu fructele de padure. Adauga-le si zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite, integrandu-le in crema de fructe. Adauga linguritele de indulcitor Green Sugar spre final, dar amesteca bine, ca sa se omogenizeze, chiar daca mai raman cristale.
Intinde crema de fructe pe blat, in strat uniform. Lasa stratul mai gros spre capatul din centru si mai putin spre margini. Ruleaza incet, cu rabdare.
Ruleaza iar si lipeste marginile, apoi da la rece 10 minute.