Copilul tau a racit chiar daca ai evitat copii bolnavi la locul de joaca si ai fost de acord cu imunizarile. Saracutul e atat de afectat incat abia mai poate respira. Tuseste, nu mai mananca si nu mai doarme bine. Ce e de facut?
Adevarul e ca toti bebelusii contracteaza infectii virale, oricat de bine ar fi ingrijiti. Aceste infectii ii ajuta sa-si fortifice sistemul imunitar. Racelile comune sunt provocate de mai multi virusi, care sunt prea mici pentru a putea fi vazuti, chiar si la microscop. Acestia se transmit cu usurinta de la o persoana la alta. Daca copilul tau e la cresa, are frati mai mari sau si daca face o plimbare intamplatoare la supermarket – va fi expus la virusuri.
In calitate de parinti, sarcina noastra e sa indeplinim nevoile copiilor nostri. In cazul unei raceli obisnuite, uneori, a face mai putin e mai bine. Majoritatea doctorilor va recomanda picaturi nazale saline, umidificarea aerului, suctiunea nazala, marirea numarului de alaptari cand bebelusul e bolnav. Daca bebelusul tau nu se simte foarte bine, intreaba un medic specialist daca ar trebui sa-i administrezi un medicament pentru a-l ajuta sa-i usurezi febra sau eventualele dureri.
De asemenea, apeleaza la doctorul tau in cazul in care copilul tau respira rapid (cu peste 60 de respiratii pe minut), nu urineaza mai des de o data la sase ore sau nu observi o imbunatatire a starii sale. Bebelusii sub trei luni necesita apelarea la un specialist daca au temperatura peste 37,7° C. Febra in acest interval de varsta vulnerabil necesita o evaluare medicala prompta.
Fii cu ochii pe copilul tau si incearca sa nu-ti faci prea multe griji. Infectiile virale sunt perfect normale, iar micutul tau se va face bine in foarte scurt timp.