Frecventa baitei la bebelusi este strict alegerea parintilor. Unii copii chiar se simt extraordinar in apa, asa ca baita poate deveni pentru ei un ritual distractiv si amuzant. Asta nu inseamna ca trebuie sa il repeti in fiecare zi. De fapt, doua sau 3 baite pe saptamana sunt suficiente in primele luni de viata.
In plus, daca apa de la robinet este dura, aceasta ar putea usca si afecta pielea sensibila a bebelusului. De aceea nu este indicat sa exagerezi si trebuie sa folosesti produse de ingrijire special concepute pentru pielea delicata a copiilor, cum sunt cele din gama Johnson's Baby.
Sfaturi utile privind igiena bebelusilor
Este important sa speli fata bebelusului cu regularitate si sa ii cureti organele genitale si funduletul de fiecare data cand ii schimbi scutecul, cu apa si lotiune de spalare hidratanta Johnson's Baby sau cu servetele umede.
Primele baite pot fi destul de solicitante pentru tine, asa ca cel mai indicat ar fi sa rogi pe cineva sa te ajute pana cand te obisnuiesti cu rutina. In plus, in cazul in care nu ai ceva la indemana, cum ar fi sapunul Johnson's Baby sau prosopul, persoana care te asista te poate ajuta si cu asta.
In primele luni de viata ale bebelusului, cand nu poti folosi un scaun sau un suport special pentru cada, il poti imbaia intr-o cadita din plastic sau in chiuveta.
Pentru a te asigura ca baita este una reconfortanta si relaxanta pentru copilul tau, foloseste produse de ingrijire cu un miros delicat, asa cum este Lotiunea de Spalare Johnson's Baby Bedtime Bath.
Desi in primele saptamani de viata ti se va parea mai usor sa faci baita in timpul zilei, treptat te vei obisnui cu rutina de seara. Apa calda ii ajuta pe bebelusi sa se relaxeze si le provoaca o stare de somnolenta.
Profita de ritualul baitei pentru a-l transforma intr-un moment de familie. Partenerul tau poate participa activ la acest ritual si va puteti bucura impreuna de minunea de a fi parinti in astfel de clipe pline de dragoste si duiosie.
Nu-ti lasa nicio clipa copilul nesupravegheat in timpul baitei. Daca iti suna telefonul sau trebuie sa deschizi usa, infasoara-l in prosop si ia-l cu tine!
Tu care crezi ca este frecventa ideala a baitei pentru un bebelus? Ce metode folosesti pentru a o transforma intr-o experienta unica? Spune-ne parerea ta in sectiunea comentariilor!
Pe aceeasi tema:
5 plante benefice pentru baita bebelusului
Cum asiguri temperatura ideala a apei pentru baita bebelusului tau