Baita bebelusului reprezinta un moment foarte important pentru toti parintii, iar pentru cei aflati la inceput de drum poate fi o adevarata provocare, mai ales in primele saptamani de viata. Avalansa de sfaturi venite din toate partile, care mai de care mai contradictorii, i-ar putea insa pune pe multi dintre ei in dificultate.
Care este frecventa cu care trebuie sa iti imbaiezi bebelusul? Ce produse de ingrijire si curatare poti folosi? Care sunt cele mai bune sapunuri pentru bebelusi? In ce pozitie ar trebui sa stea bebelusul in timpul baitei si, mai ales, cum asiguri temperatura ideala a apei pentru baita bebelusului tau?
Iata cateva sfaturi care-ti vor fi de folos:
La inceput, baita bebelusului poate sa para o responsabilitate uriasa si o activitate extrem de solicitanta pentru tine, deoarece va trebui sa-ti amintesti sa ai la indemana toate lucrurile de care vei avea nevoie pentru a-l spala, de la prosop la Lotiunea de Spalare din cap pana-n picioare Johnson's Baby Top-to-Toe Bath, dar pe parcurs te vei obisnui si cu aceasta rutina si vei reusi sa o aduci la rangul de arta.
Pregateste din timp toate lucrurile de care ai nevoie. Aceasta lista include:
- un bol cu apa calda (37-38 de grade Celsius) pentru spalarea fetei;
- un burete;
- un emolient pentru baie asa cum este Johnson's Baby Bedtime Wash;
- un prosop curat;
- un termometru pentru baie.
Foloseste termometrul pentru baie pentru a te asigura ca temperatura apei din cadita este de 37-38 de grade Celsius. Daca nu ai un termometru, incearca apa scufundandu-ti cotul in ea, nu palma. In acest fel vei simti mai bine daca apa este prea calda sau prea rece.
Pana la varsta de 6 luni, nu ar trebui sa umpli cadita. Nivelul apei din aceasta ar trebui sa aiba aproximativ 13 cm. Sigur ca nu vei masura asta cu o ruleta, important este ca bebelusul tau sa aiba umerii acoperiti de apa. Dupa ce copilul tau va creste si va incepe sa stea in fundulet, apa nu ar trebui sa-i depaseasca linia taliei.
Inainte de a-i face baita bebelusului, spala-i intai fata. Astfel il vei obisnui cu apa si iti vei putea da seama mai bine daca temperatura acesteia este una potrivita si placuta.
Tu cum ai procedat la primele baite cu potrivirea temperaturii apei? Ce sfaturi utile poti sa oferi celorlalte mamici despre cele mai bune conditii de imbaiere a unui bebelus? Vrem sa auzim parerea ta!
Pe aceeasi tema:
Baita bebelusului: frecventa ideala si alte sfaturi utile