Cum sa folosim smartphone-ul in mod sanatos in educatia celor mici

/ / Modificat: 2018-06-15
Cum sa folosim smartphone-ul in mod sanatos in educatia celor mici

Telefoanele mobile si tabletele sunt realitati ale vietii de zi cu zi. Copiii isi vad parintii in permanenta consultand device-urile pentru diverse informatii. Si, cum imitatia este cea mai raspandita metoda de invatare la cei mici, este firesc sa isi doreasca si ei sa se joace cu smartphone-ul unuia dintre parinti!

In acelasi timp, se stie ca impactul ecranelor telefoanelor sau televizoarelor asupra unui copil este extrem de nociv. Multe cercetari atrag atentia ca prea mult timp in fata unui device electronic poate da foarte usor dependenta si poate avea efecte negative pe termen lung asupra creierului.

Prescolarii pot sta cel mult o ora pe zi in fata smartphone-ului

In cazul copiilor efectele sunt cu atat mai grave cu cat creierul lor este in curs de dezvoltare. Folosirea excesiva a mobilelor de catre cei mici ii face sa devina mai agresivi, sa nu aiba rabdare si le limiteaza dezvoltarea abilitatii de auto-reglare a emotiilor.

American Academy of Pediatrics recomanda ca micutii sa fie tinuti departe de smartphone-uri si televizoare pana la 18 luni. Pentru micutii care au intre doi si cinci ani aceeasi institutie recomanda folosirea telefonului sau laptopului maximum o ora pe zi si doar pentru programe educationale. Si, bineinteles, in prezenta si sub supravegherea parintelui! Mai mult, American Academy of Pediatrics insista ca parintii sa le explice micutilor ceea ce vad pe ecrane.

Cum sa facem educatie cu telefonul?

Aplicatia HiPP pentru copii este una dintre cele mai recente optiuni pe care parintii le au pentru a-i ajuta pe copii sa foloseasca telefonul, intr-un mod sanatos si educativ in acelasi timp. Micutii au la dispozitie opt jocuri prin care pot invata animale, culori si numere. De asemenea isi pot dezvolta memoria, atentia, rabdarea si concentrarea.

aplicatia-hipp-pentru-copii

Aplcatia HiPP pentru copii poate fi descarcata si folosita in mod gratuit din App Store sau Google Play. O data descarcata, aplicatia nu are nevoie de conexiune la internet pentru a putea fi accesata. Mai mult, Aplicatia HiPP pentru copii este creata tinand cont de recomandarile medicale in legatura cu folosirea mobilelor de catre copiii prescolari. Parintii sunt indemnati sa isi insoteasca micutii in jocurile aplicatiei, iar HiPPiS blocheaza accesul la jocuri dupa 15 minute de utilizare, recomandand o pauza de joaca departe de device-urile electronice.

Aplicatia HiPP pentru copii ofera 8 jocuri educationale pentru prichindei, cu scopuri diferite cand vine vorba de dezvoltarea abilitatilor. Fiecare joc are cate 3 probe si sunt gandite pe 5 nivele de experienta. In cadrul aplicatiei, vei gasi urmatoarele jocuri:

  • Joc despre animale: copiii in invata despre animale, invata sa recunoasca zgomotele animalului si sa identifice imaginea corecta;
  • Joc cu numere: ii invata pe copii sa numere pana la 25, numarand obiectele si apasand pe numarul corect;
  • Joc Memo: este un joc de memorie, care dezvolta atentia copilului si ii sporeste puterea de concentrare. Cel mic trebuie sa descopere perechile ce se potrivesc cand intorc cartile;
  • Puzzle Imaginea Ascunsa: presupune identificarea unuia dintre cele opt personaje HiPPiS. Atunci cand il identifica, cel mic trebuie sa puna degetul pe el. Pe langa faptul ca este un joc distractiv, dezvolta atentia copilului;
  • Invata despre culori: este un joc de asociere si identificare, in care copilul asculta ce culori sunt mentionate si le identifica in imaginile afisate;
  • Joc de memorie: un alt joc de atentie, in care copilul trebuie sa isi aminteasca unde sunt animalele HiPPiS;
  • Puzzle Jigsaw: copilul trebuie sa creeze o imagine folosind piese de puzzle. Jocurile tip puzzle ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte rabdarea, gandirea logica si ii invata sa fie perseverenti;
  • Gaseste animalele: presupune sa ascunzi telefonul si sa il lasi pe cel mic sa il gaseasca pe baza sunetului scos de unul din personaj HiPPiS. Este un joc care dezvolta simturile auditive ale copilului si sporeste interactiunea dintre parinte si copil. In plus, acest joc imbina joaca libera si miscarea.

Taguri Smartphone copii Aplicatii smartphone copii

Articole recomandate

Citeste si despre