Unii medici recomanda in prima saptamana baia cu buretele, pana cand cordonul ombilical al bebelusului sau circumcizia baietelului tau se vindeca. Cand ii faci baie nou-nascutului cu buretele s-ar putea sa iti fie frica la inceput. Incearca sa te relaxezi si sa iti pastrezi calmul – te vei obisnui in scurt timp si chiar iti va face placere.
Este esential pentru sanatatea bebelusului sa ii pastrezi pielea curata. Momentul baitei este o experienta minunata pentru ca tu si bebelusul tau deveniti mai apropiati. Majoritatea pediatrilor recomanda imbaierea nou-nascutului de 2-3 ori pe saptamana la inceput, marind frecventa pe masura ce bebelusul creste. Chiar daca nu il speli in fiecare zi, asigura-te ca zona scutecului este curata si ca mainile lui sunt spalate dupa fiecare masa. Momentul baitei nu trebuie sa fie intrerupt de nimic si trebuie sa fie placut. Ar trebui sa fii calma si sigura pe tine, asadar daca ai avut o zi ocupata si agitata aseaza-te pentru cateva minute si relaxeaza-te inainte de baie.
Este mai bine sa ii faci baita inainte de masa, atata timp cat nu ii este prea foame. Daca ii faci baita prea devreme, dupa masa este posibil sa nu se simta bine si sa vomite.
Nu uita: Niciodata nu il lasa singur in baie sau pe masa pe care il schimbi!
Cum ii pregatesti baita
Asigura-te ca in camera este o temperatura de 24°C deoarece bebelusii pierd caldura din corpurile lor foarte repede. Cu cat esti mai organizata, cu atat baita bebelusului va fi mai placuta. Asadar pregateste-te toate lucrurile in ordinea in care vei avea nevoie de ele.
Vei avea nevoie de:
O cada pentru bebelusi umpluta cu apa la o temperatura confortabila. Verifica temperatura apei cu mana sau incheietura – ar trebui sa fie calda, nu fierbinte.
Un prosop mare, moale
O carpa moale cu care sa il speli
Tampoane de bumbac
O crema de dus delicata special creat pentru bebelusi, precum sapunul crema de la NIVEA Baby. Formula imbogatita cu ulei de masline si ulei de migdale curata si hidrateaza pielea sensibila a bebelusilor, lasand-o supla si catifelata.
Dupa baie:
Ulei pentru bebelusi sau lotiune hidratanta
Haine curate de schimb si scutec
Patura
Perie sau pieptan moale
Unguent protector pentru zona scutecului
Articole recomandate
Citeste si despre
Aboneaza-te la newsletter
Top cele mai citite articole
Alocatiile pentru copii NU mai cresc in 2025! Ordonanta „trenulet”...
Elevii au revenit la scoala! Urmatoarea vacanta incepe in februarie 2025
Restrictii pe partiile de la Sinaia din cauza aglomeratiei! Nu se mai vand...
Sfantul Ioan Botezatorul, 7 ianuarie 2025. Traditii de Sfantul Ion
OFICIAL: Romanii vor putea calatori fara vize in SUA, incepand cu acest an
Mai multe noutati
Horoscop zilnic