Curatarea ochisorilor lui bebe

/ / Modificat: 2010-08-18
Curatarea ochisorilor lui bebe

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Raluca Soare

Bebelusul se trezeste si nu isi poate deschide ochisorii pentru ca sunt lipiti, iar in colturile ochisorilor se aduna o secretie galbuie. Primul impuls este sa-i stergi ochii cu mana sau cu un servetel sau sa fugi la baie si sa il speli cu apa din plin. Complet gresit, spun specialistii, care sustin ca ochisorii bebelusului au nevoie de o igiena speciala pana la varsta de 2 anisori, cand pielea este complet maturizata.

Cand bebe este foarte mic nu este indicat sa ii speli ochisorii. Poate ca ai fi tentata ca in timpul baitei sa ii cureti si ochii, insa nu este recomandat, pentru ca apa din cadita poate avea impuritati, ceea ce ar putea conduce la infectii.

img/director_img/wipes_piwder.jpgPasi de urmat

Curatarea ochilor lui bebe trebuie sa urmeze niste pasi esentiali si trebuie facuta ca la carte, astfel incat sa eviti complicatiile sau sa ii periclitezi sanatatea:

dotSpala-te bine pe maini inainte de a te curata ochisorii bebelusului.

dotIa un tampon de vata sau o compresa sterila si inmoai-o foarte putin in apa calduta (fiarta si racita in prealabil, pentru a nu avea impuritati) sau in ser fiziologic; nu folosi obiecte dure si nici macar betisoare de urechi (risti sa il ranesti).

dotIncepe sa cureti ochisorul dinspre colturile exterioare spre interior, prin miscari usoare, fara a apasa in vreun fel ochisorii; nu curata niciodata ochisorii in interior - procesul de curatare trebuie sa se faca cu ochii inchisi.

dotNu folosi aceeasi compresa la ambii ochisori - odata ce ai terminat curatarea unuia, ia-o de la capat cu o alta, pentru ca daca un ochi are o infectie risti sa o raspandesti si la celalalt.

dotVorbeste cu bebelusul sau canta-i ceva pentru a-l calma in timp ce faci acest lucru, pentru ca zona ochilor este destul de greu de curatat si nu vrei sa provoci vreun accident.

Articole recomandate

Citeste si despre