Pielea lui bebe se exfoliaza

/ / Modificat: 2008-08-08
Pielea lui bebe se exfoliaza

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Beatrice Moldovan

Pielea bebelusului se dezvolta continuu, iar celulele moarte trebuie indepartate. De aceea, pielea se exfoliaza si este uscata sau deshidratata. Lotiunea de corp pentru bebelusi sau uleiul pentru bebelusi iti poate fi de ajutor.

Copiii pot ajunge sa aiba pielea uscata la fel ca si adultii. De fapt, pentru ca pielea bebelusului este mai sensibila, este chiar mai predispusa uscarii decat cea a unui adult.

Soarele, aerul conditionat, apa sarata si substantele folosite in apa din piscine pot fi factori care duc la uscarea si chiar exfolierea pielii bebelusului.

Sfaturi pentru pielea fina a bebelusului


Pentru a preveni uscarea pielii bebelusului trebuie sa eviti:
dot incaperile cu aer prea uscat: foloseste un umidificator pentru camera bebelusului;
dot schimbarile bruste de temperatura;
dot hainele din lana;
dot produsele de curatat care contin sapun sau au mirosuri puternice;
dot parfumul;
dot contactul cu iarba sau alte plante;
dot anumite sortimente de mancare si conservanti.

Baita si hidratarea


Va trebui sa reduci timpul destinat baii. In timpul baitei se curata si grasimea naturala a pielii care o pastreaza hidratata si fina. In locul unei bai de 30 de minute, rezolva totul in doar 10 minute. Foloseste apa calda, nu fierbinte, iar in locul sapunului, alege o lotiune de baie pentru copii.

Daca bebelusul tau adora apa si ii place sa se joace in cadita, ofera-i cateva minute in care sa se joace in apa inainte de a-l spala. Astfel, el se va juca in apa fara sapun, care contribuie la uscarea pielii. Ar fi bine sa renunti la baile cu spuma ale bebelusului sau cel putin sa le reduci numarul.

Imediat ce ai scos bebelusul din baie, sterge-l cu un prosop moale, dupa care aplica-i pe tot corpul o lotiune hidratanta pentru bebelusi. Aplicata imediat dupa baie, aceasta va actiona prin a retine apa pe piele.

Cu cat consistenta lotiunii este mai mare, cu atat mai bine. Daca pielea bebelusului este in continuare uscata chiar si dupa o perioada in care a fost hidratata zilnic cu lotiune, incearca sa treci de la lotiunea hidratanta la o crema sau un unguent cu o consistenta si mai groasa.
Poti aplica lotiunea hidratanta chiar de doua ori pe zi pe corpul bebelusului: o data dupa baie si inca o data in timpul zilei.

img/director_img/bebe_iritat.jpg Alte sfaturi de care sa tii cont


dot Atunci cand speli hainele bebelusului, spala-le separat de hainele celorlalti membri ai familiei. Nu folosi detergenti prea puternici si nici balsam de rufe foarte parfumat atunci cand speli lucrurile lui. Asigura-te ca hainele bebelusului nu sunt prea stramte pe corpul lui si incearca sa eviti lana si nylon-ul. Acestea provoaca cu usurinta iritatii ale pielii.

dot Cand temperatura scade mai mult in casa, este de preferat sa ii dai bebelusului mai multe haine decat sa pornesti caldura, pentru ca aceasta va duce la scaderea umiditatii.

dot Clorul si sarea pot cauza uscarea pielii. Dupa o baie in piscina sau in mare clateste corpul bebelusului cu apa curata si aplica lotiunea hidratanta cat corpul este inca umed.

dot Uleiul de masline aplicat prin masaj usor pe pielea bebelusului poate fi de ajutor. Iar daca il amesteci cu lapte si miere, pe langa faptul ca vei ajuta la hidratarea pielii bebelusului, ii vei oferi si rasfatul de care are nevoie in fiecare zi.

dot In cazul in care alaptezi, iar pielea bebelusului este foarte uscata, il poti ajuta consumand mai multe legume si fructe bogate in vitamina C.

Pielea uscata poate fi semnul unei alte afectiuni a pielii?


Daca pielea bebelusului are pete rosii care ii provoaca mancarimi, este posibil sa fi facut o eczema. Uneori, chiar si aceasta se vindeca prin hidratarea obisnuita cu crema. Daca acest lucru nu se intampla va trebui sa mergi la doctor.

Articole recomandate

Citeste si despre