Clatite cu Salam Martinel

/ / Modificat: 2013-09-23
Clatite cu Salam Martinel

4 portii

Ingrediente

3 oua

550 ml lapte

210 g faina

50 - 60 g unt

100 ml suc de rosii (bulion)

75 g mazare congelata

6 linguri crema de branza

sare, piper, patrunjel proaspat si codite de ceapa verde

75 ml apa minerala

8 felii de Salam Martinel

Timp de preparare

50minute (fara timpul de asteptare)

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca ouale, 400 ml lapte, 190 g faina si un varf de cutit de sare, pana devine o compozitie omogena pentru clatite. Acopera bolul si lasa-l pentru 20-30 minute.

Intre timp omogenizeaza 20 g de unt adaugand restul de faina, restul de lapte si bulionul, pana devine un sos bechamel cremos. Pune la fiert sosul, iar cand incepe sa clocoteasca adauga mazarea si lasa-l sa fiarba aproximativ 5 minute.

Adauga crema de branza in sos alaturi de putina sare si piper. Spala patrunjelul si coditele de ceapa verde, lasa-le la scurs si apoi marunteste-le. Adauga ierburile in sos si mentine-l cald.

In aluatul de clatite adauga apa minerala si omogenizeaza compozitia. Intr-o tigaie intinsa incinge un pic de unt sau ulei de masline si aseaza o felie de salam Martinel. Adauga cu un polonic o cantitate suficienta de aluat pentru o clatita si las-o sa devina aurie, apoi intoarce clatita si pe celalalta parte. Serveste clatitele cu sos bechamel de branza.

Sfaturi

Cei carora nu le place mazarea o pot inlocui cu rondele de morcovi, porumb sau ardei. Timpul de preparare ar putea necesita modificare.

Clatitele Martinel pot fi la fel de delicioase si cu Martinel Mortadella sau Martinel Sunca.

Articole recomandate

Citeste si despre