Sunca Martinel cu fasole verde si piure de cartofi

/ / Modificat: 2013-09-23
Sunca Martinel cu fasole verde si piure de cartofi

Ingrediente pentru 4 portii

6 felii Sunca Martinel

1 kg cartofi

1 kg fasole verde proaspata

lapte, unt, ulei de masline

sare, piper

Optional

nucsoara, cimbru, rozmarin

Timp de preparare

aproximativ 30 minute

Mod de preparare

Piureul

Curata, spala si taie cartofii in bucati mari. Apoi fierbe cartofii in apa cu putina sare pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, scurge-i bine de apa si zdrobeste-i cu ajutorul unui tel.

Adauga aproximativ 200 ml de lapte peste cartofii pisati si completeaza pana ajunge la consistenta dorita. La final adauga sare, piper si unt.

Fasolea verde

Spala si taie fasolea in bucatele mici. Apoi fierbe-le in apa cu putina sare pentru aproximativ 10 minute. Scurge fasolea de apa, asezoneaza cu ulei de masline, sare si piper, apoi acopera cu un capac si lasa sa se raceasca aproximativ 35 minute.

Serveste piureul impreuna cu fasolea verde si una sau doua felii de Martinel Sunca.

Sfaturi

Pentru a savura Sunca Martinel calda, incalzeste-o in bain-marie pentru 2-3 minute.

Poti asezona piureul de cartofi cu nucusoara sau cimbru si rozmarin.

Articole recomandate

Citeste si despre