Cum oprim caderea parului

/ / Modificat: 2014-06-16
Cum oprim caderea parului

O persoana pierde in medie intre 50 si 100 de fire de par in fiecare zi. In mod normal, acestea sunt inlocuite de fire noi, care apar din aceeasi radacina. Anumiti factori afecteaza sanatatea scalpului si a firului de par si duc la caderea abundenta a parului si la dificultati de regenerare. Daca nu luam nici o masura, podoaba capilara odata bogata, de invidiat, poate ajunge rara si fragila.

Scalp curat si sanatos - par sanatos

Parul este motiv de mandrie pentru multe persoane. Un par bogat, lucios, fin si rezistent atrage intotdeauna privirile si este admirat. Uneori insa apar probleme ca, de exemplu, matreata, iar parul sa devina casant, aspru si sa cada mai mult decat se poate regenera.

Firul de par este format din keratina, o proteina care intra de asemenea in componenta pielii si a unghiilor. Radacina firului de par este situata sub piele si se continua cu un folicul din care iese acesta. De asemenea, fiecare fir de par are un bulb in care este produs pigmentul de culoare.

Daca scalpul sufera din cauza unor probleme ca matreata sau circulatia sanguina capilara slaba, atunci foliculul, care asigura hranirea firului de par, nu se oxigeneaza suficient si nici nu poate furniza toti nutrientii necesari pentru par. Cantitatea de keratina din par scade, acesta devine fragil si cade.

Din ce cauza apar problemele

Stilul de viata pe care il abordam si mediul nostru de viata se reflecta in sanatatea si frumusetea podoabei capilare. Consumul de alimente sarace in proteine, vitamine si minerale, precum si urmarea anumitor diete care nu asigura varietate si suficienti nutrienti afecteaza hranirea intregului organism dar si a parului.

Iar in conditii de stres se poate intampla ca parul sa isi incetineasca ritmul de crestere sau ca celulele albe ale organismului sa atace foliculii. De asemenea, anumite afectiuni, cum sunt in special dereglarile hormonale, afecteaza dezvoltarea sanatoasa a parului.

Cand luam masuri

Caderea parului este un proces normal si are ca scop eliminarea acelor fire care au “imbatranit”, care sunt fragile sau care au fost afectate in urma actiunii diversilor factori. Firele de par care cad urmeaza procesul firesc al regenerarii, facand loc altor fire mai tinere si mai puternice. Trebuie sa ne ingrijoram si sa actionam daca observam ca, totusi, cantitatea de par care cade este mai mare decat de obicei si, in special, daca acest fenomen se intinde pe o perioada mai lunga de 2-3 saptamani.

De asemenea, daca observam ca a aparut matreata si sunt anumite zone ale scalpului in care parul nu a crescut la loc, atunci este cazul sa ne indreptam atentia catre cele mai bune solutii pentru redobandirea sanatatii capilare.

Hair Blend, de la Secom, pentru sanatatea parului si a scalpului

Hair Blend™, 100 de capsule vegetale, de la Secom® actioneaza pentru reducerea caderii parului si pentru stimularea cresterii acestuia in cazul deficitului de vitamine si minerale, al stresului, al dereglarilor hormonale sau al scaderii imunitatii. Produsul are o compozitie complexa, 100% naturala, pe baza de extracte din plante medicinale si componente homeopate.

Hair Blend™ contine extracte din palmier pitic, coada calului, nasturel, ienupar, salcie, rozmarin, brusture si lumanarica. Hair Blend™ contribuie la reducerea formarii matretii, la stimularea circulatiei sanguine capilare si la mentinerea structurii firului de par. De asemenea, produsul este benefic pentru protejarea pielii si a unghiilor.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Articole recomandate

Citeste si despre