Multe dintre noi ne confruntam mai ales dupa o sarcina cu vasele de sange care sunt mult mai vizibile si uneori chiar se sparg. Acest fenomen poate fi o simpla fragilitate capilara sau, intr-o situatie mai nefericita, poate insemna chiar un inceput de varice. Totusi, chiar daca ai sau nu un copil, este esential sa acorzi atentie vaselor de sange de pe picioare mai ales daca ai si predispozitie catre retentia de apa.
Pe langa faptul ca sunt inestetice, varicele pot fi insotite de o durere surda, iar in cazurile severe pot aparea inflamatii ale picioarelor.
Exista cativa factori asociati cu aparitia varicelor, dintre care: statul prelungit in picioare, lipsa exercitiului fizic, obezitatea, sarcina si alimentatia nesanatoasa.
In primul rand evitati consumul de alimente prelucrate, care au un efect dilatator si epuizant asupra celulelor, precum mezeluri, produsele lactate procesate, zaharul, alcoolul, sau cafeaua in cantitati mari/ zi.
Plante care previn aparitia varicelor
Pentru a preveni aparitia varicelor iti recomandam cateva plante benefice:
- un ceai de urzica dimineata
- un ceai de coada-calului dupa-amiaza sau seara.
Eficienta este si folosirea dupa baie, seara, a unei creme cu extract de castane, care face minuni dupa doar una-doua saptamani de utilizare regulate!
Incearca sa eviti statul picior peste picior, stat pe scaun fara sa te ridici mai multe de doua ore, iar seara, daca iti simti obosite picioarele, cat stai intinsa in canapea sau in pat, pune sub glezne o perna sul, care iti va ajuta mult circulatia sanguina!
Pentru prevenirea aparitiei varicelor iti recomandam una-doua sedinte de drenaj limfatic pe saptamana, o cura de 8-10 sedinte, care iti va stimula organismul, vei elimina toxine, apa retinuta in corp, grasimi, iar functiile tale metabolice se vor accelera.
Laserul indeparteaza varicele
In situatia in care ai deja o fragilitate capilara vizibila pe talpa piciorului, glezna, in spatele genunchilor sau pe pulpa superioara, iti recomandam sa incerci indepartarea acestora cu laserul, fiind o tehnica non-invaziva si nedureroasa.
Intr-adevar, rezultatele se vad in functie de fiecare organism dupa 6-8 sedinte si se recomanda efectuarea a una-doua sedinte de intretinere la un interval de 3 luni.