Asociatia pentru educatie creativa Persona, Colombine Produktion Stockholm si Teatrul ung scen/ost Linkoping organizeaza in perioada 10-16 octombrie "voices of the_north/teatru suedez pentru copii si tineret".
Asociatia pentru educatie creativa Persona, Colombine Produktion Stockholm si Teatrul ung scen/ost Linkoping organizeaza in perioada 10-16 octombrie "voices of the_north/teatru suedez pentru copii si tineret".
Evenimentul se va desfasura in cadrul Festivalului international de teatru pentru copii "100, 1000, one million stories", organizat de Teatrul Ion Creanga. Astfel, vor fi prezentate nu mai putin de 10 spectacole-lectura: "Adio, Domnule Briosel" de Ulf Nilsson (varsta publicului: de la 3 ani) "Buna, Alfons Aberg" de Gunilla Bergstrom (de la 3 ani), "Emil din Lonneberga" de Astrid Lindgren (de la 4 ani), "Maimutica soarelui" de Sofia Freden (de la 5 ani), "Dureri de cap cu E" de Stefan Lindberg (de la 10 ani), "Nimic nu creste, in afara de Stig (si Molly)" de Lucas Svensson (de la 10 ani), "Observa-ma/Marcheaza-ma" de Lisa Langseth (de la 10 ani), "Mucos ce esti!" de Anders Duus (de la 13 ani), "Joaca de-a adultii" de Asa Lindholm (de la 14 ani), "Raul de Benny Haag/Jan Guillou" (de la 14 ani).
Publicul-tinta este format din: copii de gradinita, elevi de scoala generala si liceu, studenti, invatatori, profesori, parinti, bunici, pedagogi, secretari literari, directori de teatre, critici de teatru, actori, regizori etc. Spectacolele vor fi jucate o singura data, iar intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile. Gradinitele, scolile si liceele vor avea posibilitatea sa-si rezerve locuri telefonic sau prin e-mail. In cadrul proiectului vor fi implicati in jur de 60 de actori si regizori profesionisti, atat angajati ai Teatrului Ion Creanga, cat si independenti. De asemenea, vor fi organizate trei work-shop-uri la UNITER, sustinute de doi regizori suedezi si un dramaturg suedez. Tot in cadrul proiectului, va fi lansata si cartea "Copiii din Satul Galagios" de Astrid Lindgren (Editura Vremea, traducerea Laura Vioreanu). Proiectul este sustinut financiar de catre Institutul Suedez Stockholm si de o serie de sponsori priva