HOSPICE Casa Sperantei: Instalatia patului de spital plin cu 550 de ursi de plus, amplasata in Piata Universitatii, a fost vandalizata

/ / Modificat: 2024-09-16
HOSPICE Casa Sperantei: Instalatia patului de spital plin cu 550 de ursi de plus, amplasata in Piata Universitatii, a fost vandalizata

S-au furat sute de ursuleti care spuneau povestea copiilor cu boli incurabile

Instalatia-metafora a patului cu 550 de ursuleti de plus, amplasata de HOSPICE Casa Sperantei la Piata Universitatii cu scopul de a atrage atentia asupra unor cifre dramatice, a fost vandalizata in cursul serii de 11 septembrie. Dupa ce plexiglass-ul a fost spart, s-au furat de pe patul de spital sute de ursuleti de plus.

O instalatie poveste: povestea celor 550 de copii care se lupta pentru un loc in spital

Patul cu ursuletii de plus a fost transpunerea creativa, neconventionala a unei statistici sumbre: 550 de copii cu boli incurabile si limitatoare de viata se lupta pentru un loc in spital. La nivelul tarii noastre, exista doar 40 de paturi de paliatie pentru cei peste 22.000 de copii diagnosticati cu o boala incurabila si limitatoare de viata.

Este, cu siguranta, o veste care ne intristeaza, dar careia nu ii dam puterea de a ne demotiva, suntem la fel de pregatiti sa ne ducem pâna la capat misiunea de a construi Spitalul Sperantei pentru acei copii vulnerabili, stigmatizati. Parte din puterea de a trece peste aceasta situatie ne vine din experienta de 32 de ani, timp in care am vazut ca mereu mai e ceva de facut, chiar si atunci când lucrurile se prezinta in cea mai fatidica nuanta. Asadar, ne-a fost vandalizata instalatia, ne-au fost furati ursuletii, dar nimeni, niciodata nu va putea sa ne ia motivatia de a fi sprijin, de a oferi speranta”, precizeaza Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.

Nu s-a vandalizat o intalatie, s-a vandalizat un simbol. Nu au disparut doar ursi de pe pat, au disparut povestile copiilor. In perioada urmatoare, vom face tot posibilul sa redam dreptul copiilor aflati in suferinta sa-si spuna povestea si sa fie vazuti”, precizeaza Tiberiu Coman, manager departament comunicare.

s-au furat ursii de plus

Povestea lui Binisor merge mai departe.

HOSPICE continua campania pentru Spitalul Sperantei cu ajutorul instalatiei din Piata Universitatii, chiar daca aceasta are acum o alta infatisare.

,,Sunt acum alaturi de ursuletul Binisor si in interiorul instalatiei de unde au disparut mai mult decât câteva jucarii de plus. De aici a fost furata speranta unor copii. Din nou, societatea româneasca transmite acest mesaj, ca nu ne pasa de copiii bolnavi incurabili. Dar pe noi la HOSPICE, acest lucru nu ne-a descurajat niciodata. De aceea, va invit sa treceti pe la Piata Universitatii pâna pe 30 septembrie, sa faceti o poza la ce a ramas din instalatie si sa ne ajutati sa spunem povestea celor peste 22.000 de mii de copii ce au nevoie de Spitalul Sperantei”, completeaza Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.

Taguri Infractiuni

Articole recomandate

Citeste si despre