O noua bursa pentru elevi in anul scolar 2024-2025! Scolarii cu rezultate medii vor primi 300 lei pe luna

/ / Modificat: 2024-05-16
O noua bursa pentru elevi in anul scolar 2024-2025! Scolarii cu rezultate medii vor primi 300 lei pe luna

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, anunta o noua bursa pentru elevi, in anul scolar 2024-2025! Noul tip de bursa a fost introdus in efortul de a motiva scolarii cu rezultate medii sa progreseze in performantele lor scolare.

Potrivit metodologiei, cuantumul bursei va fi de 300 de lei pe luna si se va acorda elevilor care au obtinut cel putin media anuala 7 si se afla in primii 30% dintre elevii din clasa din punct de vedere al rezultatelor. Reprezentantii ministerului estimeaza ca cel putin 164.000 de elevi se incadreaza in criteriile de eligibilitate privind acordarea burselor de rezilienta.

Concret, conditiile pentru obtinerea bursei de rezilienta sunt urmatoarele:

  • elevii trebuie sa obtina cel putin media anuala 7 si sa se claseze in primii 30% din clasa din punct de vedere al rezultatelor;
  • elevii trebuie sa demonstreze efort si abilitate in a depasi obstacolele scolare si in a-si imbunatati performantele, avand medii de peste 7.

„Pentru elevii de clasa a V-a se va lua in considerare media primelor doua intervale de invatare din anul scolar in curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua in considerare media de admitere la liceu”, a spus Ligia Deca, minsitra educatiei, potrivit stiripesurse.

  • Surse: stiripesurse.ro, edupedu.ro
  • Foto: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse scolare Burse merit Burse copii

Articole recomandate

Citeste si despre