Rezultatele la Evaluarea Nationala 2024 au fost publicate!

/ / Modificat: 2024-07-03
Rezultatele la Evaluarea Nationala 2024 au fost publicate!

Miercuri, 3 iulie, la ora 12:00, Ministrul Educatiei, Ligia Deca a sustinut o conferinta de presa pentru prezentarea rezultatelor inregistrate la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a din acest an.

VEZI AICI rezultatele la Evaluarea Nationala, publicate pe evaluare.edu.ro!

Notele elevilor la Evaluarea Nationala 2023 sunt anonimizate, fiecare elev care a absolvit clasa a VIII-a urmand sa introduca codul primit de la scoala, pentru a vedea notele pe care le-a obtinut la examene. Tabelul afisat pe site-ul edu.ro contine „codul candidatului”, „scoala de provenienta”, „nota”, nota de la „contestatie” si „nota finala”. Media la Evaluarea Nationala este trecuta la final.

Elevii nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii la centrele de examen sau le pot trimite electronic in zilele 3 iulie, intre orele 16 – 19 si 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00). Elevii care depun/transmit contestatiile completeaza, semneaza si depun/transmit si o declaratie-tip in care se mentioneaza ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Documentele sunt semnate si de catre parintii/reprezentantii legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale pentru Evaluarea Nationala se vor afisa pe 9 iulie 2024. Dupa acestea, urmeaza inscrierea pentru admiterea la liceu, pe 11 iulie, urmand ca repartizarea computerizata sa aiba loc pe 24 iunie.

Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, este media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele din cadrul Evaluarii Nationale.

  • Surse: edupedu.ro, edu.ro, hotnews.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluarea nationala Evaluare nationala

Articole recomandate

Citeste si despre