Sesiuni interactive de educatie pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate

/ / Modificat: 2024-08-07
Sesiuni interactive de educatie pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate

 

Xiaomi Romania, in parteneriat cu Organizatia Umanitara CONCORDIA, finalizeaza o serie de sesiuni interactive de educatie pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate, derulate in centrele de zi selectate din Dambovita si Ploiesti.

Proiectul „Sprijin educational formal si nonformal pentru copiii aflati in dificultate/ conditii vulnerabile” are ca scop prevenirea abandonului familial si scolar si pregatirea copiilor cu bagajul si abilitatile digitale computationale. Initiativa se desfasoara pe o perioada de 12 luni, in centrele de zi pentru copii si familii ale Organizatiei Umanitare CONCORDIA din Odobesti, Dambovita, si Ploiesti, Prahova.

120 de copii din familii vulnerabile, cu varste intre 6 si 15 ani, din ciclul primar si gimnazial, au parcurs sesiuni interactive de educatie pe temele:

• Concepte de navigare pe internet in siguranta
• Crearea de conturi si parole sigure pentru platformele folosite
• Familiarizarea cu medii de creare de spatii 3D
• Animarea de obiecte si personaje 3D
• Programarea de obiecte si personaje
• Concepte generale de utilizare a mijloacelor tehnice primite, sustenabil si in siguranta
• Pericole online si mod de preventie si aparare impotriva lor

Aceste sesiuni educationale ofera acces la tehnologii de ultima ora concepute pentru a dezvolta abilitati de calcul, gandire creativa, rezolvare de probleme si invatare adaptiva in randul elevilor, echipandu-i cu abilitatile necesare pentru un mediu de invatare gata pentru viitor.

Pe durata proiectului, Xiaomi furnizeaza echipamentele IT&C necesare studiului, inclusiv tablete si smartphone-uri Redmi de ultima generatie.

Aliniat cu misiunea sa de a permite tuturor sa se bucure de o viata mai buna prin intermediul tehnologiei inovatoare, compania implica in mod proactiv utilizatorii, comunitatile, guvernele si institutele de cercetare pentru a utiliza tehnologia in sprijinuleducatiei si actiunilor de voluntariat, ca o modalitate de a da inapoi societatii.

Progresul societatii depinde in mod fundamental de educatie si de transformarea tehnologica. Ca inovator bazat pe tehnologie, Xiaomi isi mentine angajamentul de a-si folosi cunostintele si resursele pentru a sprijini cresterea talentelor din generatiile urmatoare.

Potrivit Eurostat, in Romania, 4 din 10 copii traiesc in saracie si excluziune sociala. Multi dintre acestia nu participa la activitati extrascolare. In ciuda faptului ca educatia publica gratuita este garantata prin lege, parintii se confrunta adesea cu cheltuieli legate de scolarizare, cum ar fi imbracamintea, materialele scolare, manualele si produsele IT&C pentru accesul online la educatie.

Conform statisticilor UE, 41,5% dintre copiii din Romania sunt in pericol de saracie si excluziune sociala, depasind semnificativ media UE de 24,2%. Saracia are un impact profund asupra dezvoltarii pozitive a fiecarui copil, afectand accesul si participarea la educatie, capacitatea de angajare si dezvoltarea generala a societatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aptitudini copii Comunicat de presa

Articole recomandate

Citeste si despre