16 elevi din Bucuresti au luat parte la evenimentul ”Fii postas pentru o zi”. Cum li s-a parut experienta

/ / Modificat: 2024-10-15
16 elevi din Bucuresti au luat parte la evenimentul ”Fii postas pentru o zi”. Cum li s-a parut experienta

 

Ce presupune sa fii postas pentru o zi? Mai multi copii de la patru scoli din Bucuresti au aflat, din proprie experienta, ce inseamna aceasta meserie si au parcurs un traseu de 5 km, in calitate de mici lucratori postali. 

16 elevi bucuresteni au participat, in weekend, la evenimentul ”Fii postas pentru o zi”. Acestia au luat parte la un joc de tip vanatoare de comori, in centrul Bucurestiului, si au parcurs o distanta de 5 kilometri, pornind de la Muzeul National de Istorie. In timpul experimentului, elevii au vizitat Muzeul Recordurilor Romane si Fabrica de Timbre, unde au descoperit obiecte de colectie si au asistat la productia timbrelor. 

”In sectiunea de filatelie, aici descoperim o alta colectie care face parte din acest concept Muzeul Recordurilor Romanesti, care practic este umbrela pentru 101 tipuri de obiecte vechi, cele mai importante din lume pe nisele respective si cu cele mai importante obiecte din aceste colectii. Aici descoperim aparatul de fotografiat, aparatul de filmat si aparatul de proiectie.

O poveste extraordinara pentru copii si nu numai. Langa acest tip de obiect, in aceasta sectiune o sa descoperim istoria masinii de calculat, istoria masinii de scris, istoria microscopului, inregistratorul lui Edison si multe, multe alte povesti interesante”, a declarat Victor Bota, director Muzeul Recordurilor Romanesti, la Antena 3. 

Copiii au avut mai multe sarcini, pe care le-au indeplinit pentru a obtine indicii care sa ii ajute in misiune. Au conceput si livrat scrisori de recunostinta, au descifrat coduri postale, au identificat colete si au distribuit corespondenta la diferite adrese. Toti participantii au primit diplome si recompense, iar cei care s-au descurcat cel mai bine au fost si premiati. Toti elevii care au luat parte la experiment au fost incantati de ce au invatat. 

FOTO: Freepik

 

Taguri Elevi Eveniment copii

Articole recomandate

Citeste si despre