22 de scoli din Franta au fost inchise, la doar cateva zile de la debutul noului an scolar

/ / Modificat: 2020-09-04
22 de scoli din Franta au fost inchise, la doar cateva zile de la debutul noului an scolar

In Franta au aparut primele cazuri de infectii cu coronavirus la doar patru zile de de la debutul noului an scolar, care a inceput pe 1 septembrie. Ministrul Educatiei, Jean-Michel Blanquer a declarat ca 22 de scoli care au trebuit sa fie inchise dupa depistarea unor cazuri de coronavirus.

O problema similara a fost intâlnita si in Berlin odata cu redeschiderea scolilor. Aici, au fost inregistrate cazuri de coronavirus in 41 din cele 825 de scoli, la doua saptamâni de la inceputul noului an scolar.

„In Franta continentala au fost inchise 12 scoli dintr-un total de peste 60.000, ceea ce reprezinta un numar mic. Adaugând 10 scoli din La Reunion (insula), numarul acestora este de 22", a spus Blanquer pentru postul de radio Europa 1, citat de agentia Reuters.

Franta a inregistrat doua zile consecutive cu peste 7.000 de noi cazuri, iar media pe sapte zile de noi cazuri de coronavirus depaseste valorile inregistrate in perioada de carantina.

De la inceputul pandemiei, Franta a inregistrat peste 300.000 de cazuri si peste 30.000 de decese, fiind a 16-a cea mai afectata tara din lume ca numar de cazuri si a saptea ca decese.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre