40 de copii de la o gradinita din Cluj invata in aceeasi sala, separati de o draperie!

/ / Modificat: 2024-09-11
40 de copii de la o gradinita din Cluj invata in aceeasi sala, separati de o draperie!

Peste 800 de unitati de invatamant din Romania sunt in santier, a anuntat ministrul Educatiei, Ligia Deca, in urma cu cateva zile. Printre acestea se numara si Gradinita „Dumbrava Minunata” din Cluj-Napoca, unde lucrarile de reamenajare continua, chiar daca prescolarii s-au intors in banci.

Opt grupe de copii din gradinita au fost relocate, iar clasele au fost comasate. Astfel, in aceeasi sala invata cate 40 de copii, separati doar de o draperie, potrivit Euronews.

CITESTE SI: Elevii de la o scoala din Vaslui fac ore in doua apartamente, pentru ca unitatea de invatamant se afla in renovari!

Bucataria gradinitei a fost inchisa tot din cauza lucrarilor, iar cei mici primesc mancare de la o firma de catering. Parintii vor suporta diferenta de cost - 27 de lei pe zi, in loc de 15.

„Singurele reactii, dar putine si acelea, au fost legate de faptul ca pana la finalizarea blocului alimentar va trebui sa intram pe catering. Noi am sperat ca va fi gata blocul alimentar, dar, din cauza faptului ca din momentul in care incepi sa lucrezi la instalatii, te astepti la anumite lucrari, si cand intri in ele, este putin mai mult”, a declarat Camelia Draghici, directoarea Gradinitei „Dumbrava minunata”, Cluj-Napoca, pentru Euronews.

 Amalia Gurzau, inspector Scolar si purtatorul de cuvant al ISJ Cluj, a declarat ca la nivelul Clujului sunt

„24 de relocari partiale, noua la nivelul municipiului Cluj-Napoca, doua la nivelul unor unitati de invatamant din Campia Turzii si cate una in unitati de invatamant din municipiile Dej si Gherla. La acestea se adauga 11 relocari partiale ale unor efective de elevi pentru 11 unitati de invatamant din mediul rural”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Gradinita Invatare

Articole recomandate

Citeste si despre