Cercetatorii britanici din cadrul Universitatii Glasgow au descoperit ca sucul produs din strugurii negri contine o cantitate mare de antioxitanti. Antioxidantii sunt compusi chimici ce impiedica oxidarea unor chimicale periculoase pentru organismul uman, ce se regasesc in alimentele obisnuite. Alan Crozier, conducatorul experimentului, este de parere ca antioxidantii gasiti in sucul de struguri negri reduc imbatranirea organismului si minimizeaza riscul aparitiei unor afectiuni cardiace.
Substanta ce confera acestor fructe proprietati terapeutice pretioase poarta numele de polyphenols si reprezinta grupul de molecule existente in fructe si legume ce confera culoare, gust si aroma. Aceasta substanta este un puternic antioxidant ce poate fi folosit pentru a reduce riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare, cancerului si afectiunilor inflamatorii. Potrivit acestiu studiu sucul de strugurii negri contine 0.93 minimoli de antioxidant fata de sucul de mere de contine doar 0.67 minimoli. La polul opus sucului natural de struguri negri se afla lichidele obtinute din portocale, rosii si struguri albi ce contin doar 0.1 minimoli de antioxidanti pe litru.
News 365
20 Martie 2007