Accident teribil in parcarea IKEA Pallady! O mama a fost grav ranita dupa ce baietelul ei s-a urcat la volan si a dat cu masina peste ea

/ / Modificat: 2024-08-28
Accident teribil in parcarea IKEA Pallady! O mama a fost grav ranita dupa ce baietelul ei s-a urcat la volan si a dat cu masina peste ea

Un accident teribil a avut loc in parcarea magazinului Ikea Pallady, din Bucuresti! O femeie, in varsta de 41 de ani, a fost grav ranita dupa ce baietelul ei de 6 ani s-a urcat la volan si a dat cu masina peste ea.

Incidentul s-a produs atunci cand copiii femeii, o fetita de 2 ani si un baiat de 6 ani, au ramas nesupravegheati in masina. Aceasta pornise motorul, pentru a pune in functiune aerul conditionat, si a iesit din autoturism pentru a aseza cumparaturile in portbagaj. Intr-o fractiune de secunda, baiatul a reusit sa ajunga de pe bancheta, pe scaunul soferului, si a bagat masina in marsarier, din greseala. Autoturismul s-a deplasat imediat, strivind-o pe femeie si tarand-o cativa metri, pe un alt loc de parcare. Aceasta a fost transportata la Spitalul Sfantul Ioan cu rani destul de grave.

Filmul accidentului:

Potrivit b365.ro, masina este un BMW X7, un SUV care cantareste 2,2 tone. Cele mai noi modele ar avea un schimbator de viteze sub forma unui buton, insa in acest moment nu exista informatii referitoare modelul de schimbator de viteze/buton de marsarier al masinii implicate in acest teribil incident.

Ce riscuri sunt atunci cand un copil ajunge la volanul masinii

Copiii sunt curiosi, astfel ca atunci cand sunt lasat nesupravegheati in masina, acestia ar putea incerca sa manevreze volanul, schimbatorul de viteze, sau alte comenzi ale masinii, fara a intelege consecintele, ceea ce poate provoca accidente grave.

Copilul ar putea reusi sa porneasca masina sau sa o deblocheze din frana, ceea ce ar putea duce la deplasarea necontrolata a vehiculului. Acest lucru poate provoca accidente, coliziuni cu alte vehicule, pietoni sau obstacole, si poate pune viata copilului si a altora in pericol, cum a fost si in cazul incidentului nefericit din parcarea IKEA Pallady.

In cazul in care masina este parcata pe o panta si frana de mana nu este bine aplicata, copilul ar putea sa dezactiveze frana, iar masina s-ar putea deplasa si chiar rasturna.

De asemenea, in cazul in care masina este parcata pe o panta si frana de mana nu este bine aplicata, copilul ar putea sa dezactiveze frana, iar masina s-ar putea deplasa si chiar rasturna.

Daca copilul este lasat intr-o masina inchisa, mai ales pe timp de vara, temperatura din interior poate creste rapid, ducand la insolatie sau chiar la deces din cauza supraincalzirii. Daca masina este pornita intr-un spatiu inchis, cum ar fi un garaj, copilul poate fi expus riscului de intoxicatie cu monoxid de carbon, un gaz extrem de periculos si letal in cantitati mari.

Este esential ca un copil sa nu fie lasat nesupravegheat intr-o masina, chiar si pentru perioade scurte, pentru a preveni aceste riscuri si pentru a asigura siguranta lui si a celorlalti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accident

Articole recomandate

Citeste si despre