Alerta in Mehedinti: 53 de copii cu simptome de toxiinfectie alimentara au necesitat interventie medicala de urgenta

/ / Modificat: 2024-09-19
Alerta in Mehedinti: 53 de copii cu simptome de toxiinfectie alimentara au necesitat interventie medicala de urgenta

 

Autoritatile din judetul Mehedinti au declansat planul rosu de interventie, dupa ce un apel la numarul de urgenta 112 a raportat ca mai multi copii din diverse localitati se confrunta cu simptome specifice unei toxiinfectii alimentare.

Potrivit News.ro, 53 de copii cu varste intre 5 si 14 ani, impreuna cu un adult, au necesitat interventie medicala de urgenta.

„La ora 14:15, Planul Rosu de Interventie a fost activat in urma apelului prin care se solicita ajutorul ISU Mehedinti pentru localitatile Almajel, Oprisor, Salcia si Stircovita, unde mai multi minori au acuzat stari de rau si simptome de toxiinfectie alimentara”, a declarat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti.

In aceste zone, patru echipaje SMURD si doua autospeciale de transport victime multiple au fost trimise pentru a evalua si trata copiii afectati. Echipele de salvare au inceput evaluarea starii de sanatate a copiilor, care provin din localitatile Almajel, Oprisor, Salcia si Stircovita.

Planul rosu de interventie, activat in astfel de cazuri de urgenta majora, are rolul de a coordona eforturile si resursele serviciilor de interventie pentru a raspunde eficient la situatiile cu un numar ridicat de victime. Acesta asigura gestionarea optima a resurselor si a suportului medical in astfel de situatii critice.

 

Articole recomandate

Citeste si despre