Alexandru a obtinut cea mai mare medie la BAC din Brasov si a fost admis la 5 universitati din Marea Britanie!

/ / Modificat: 2024-07-11
Alexandru a obtinut cea mai mare medie la BAC din Brasov si a fost admis la 5 universitati din Marea Britanie!

Alexandru Blanaru este absolvent al Colegiului „Andrei Saguna” si a obtinut media 9,98 la examenul de Bacalaureat. A fost notat cu 10 la Romana si Matematica si 9,95 la Chimie organica, relateaza Radio Romania Brasov.

Alexandru spune ca secretul reusitei sale il reprezinta chiar profesorii care l-au format si l-au ajutat sa se maturizeze intelectual:

„Pot spune ca sunt relaxat si multumit. Stiu ca am scapat de o povara, stiu ca munca a fost rasplatita in final, dar mai ales sunt recunoscator profesorilor de la Colegiul «Andrei Saguna», niste oameni minunati, care m-au ajutat sa ma maturizez intelectual enorm, iar reusita asta de la Bacalaureat este doar o fractiune insignifianta din contributia lor totala. La romana este marea surpriza, deoarece stim cu totii, implica o doza semnificativa de subiectivitate, dar m-am simtit destul de confortabil cu varianta de subiect care a venit si ma asteptam la o nota de peste 9,50. Iar la chimie, da, e putin frustrant – 9,95. Dupa cateva olimpiade nationale, aici chiar asteptam sa fie 10 curat, dar, este OK”, a marturisit Alexandra Blanaru pentru Radio Brasov FM.

Datorita rezultatelor sale excelente, Alexandru a fost admis la 5 universitati din Marea Britanie. El va studia politica si economie si nu planuieste sa se mai intoarca in Romania.

„Eu am fost admis la cinci universitati din Marea Britanie, cu anumite conditii legate de nota din Bacalaureat, bineinteles. Prima mea optiune este Scoala de Economie din Londra - London School of Economics - care mi-a cerut nota 9 in Bacalaureat si astazi am indeplinit-o. Voi studia politica si economie. Pentru moment, nu planuiesc sa ma intorc. Am asa o pasiune mai fierbinte pentru Marea Britanie si cultura respectiva si doresc in urmatorii ani sa contribui si eu la societatea respectiva”, a explicat Alexandru Blanaru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bacalaureat 2024 BAC 2024 Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre