Apare camera de detentie in scolile din Romania. Ce prevede noul Statut al Elevului

/ / Modificat: 2024-08-08
Apare camera de detentie in scolile din Romania. Ce prevede noul Statut al Elevului

 

 

Noul an scolar vine cu o prevedere noua in Statutul Elevului. Camera de detentie este introdusa oficial in lege si urmeaza sa fie organizata in fiecare unitate de invatamant, incepand cu aceasta toamna. 

Ministerul Educatiei a dat spre publicarea in Monitorul Oficial Statutul Elevului 2024 si Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Potrivit acestor documente, care vor intra in vigoare incepand cu 9 septembrie 2024, cand incepe noul an scolar, apare camera de detentie in fiecare scoala. Aceasta va fi folosita in cazul elevilor care deranjeaza orele, potrivit documentelor. 

Precizari de la Ministerul Educatiei

”In cazul elevilor care in timpul orelor manifesta comportamente care afecteaza desfasurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca acestia sa desfasoare activitate in scoala, in timpul orei respective, intr-un alt spatiu.

In acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de catre un alt cadru didactic sau didactic auxiliar si informarea parintelui. Important: Cadrul didactic poate lua aceasta decizie doar pentru propria ora de curs. Pentru respectiva ora elevului nu i se consemneaza absenta. Fiecare scoala va include in regulamentul propriu modalitatea exacta de aplicare a acestei prevederi, in functie de resursele existente”, transmite Ministerului Educatiei, intr-o postare pe Facebook.

Existenta unei astfel de sali, in care sa fie trimisi elevii care creeaza probleme la ore, a fost discutata inca din luna iunie. Atunci, mai multe asociatii ale elevilor au criticat masura si au cerut sa fie eliminata. Autoritatile au explicat ca initiativa este benefica, pentru ca elevii sa nu mai fie dati afara de la ore, cu absenta, si sa paraseasca scoala. Acestia vor fi trimisi intr-o alta sala, unde vor primi sarcini precum fise de lucru sau lectura, din partea profesorului. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Educatie Disciplina copii Statutul elevului

Articole recomandate

Citeste si despre