Asistenta psihologica gratuita pentru parinti care si-au pierdut copiii

/ / Modificat: 2024-10-11
Asistenta psihologica gratuita pentru parinti care si-au pierdut copiii

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a anuntat ca parintii care au suferit pierderea copiilor in timpul sarcinii, la nastere sau pana la varsta de 18 ani vor putea beneficia de zece sesiuni de consiliere psihologica gratuite, oferite prin intermediul Colegiului Psihologilor din Romania.

„Parintii care au pierdut un copil in aceste conditii vor avea acces la zece sesiuni de consiliere psihologica fara costuri, care vor putea fi realizate in termen de sase luni de la deces, indiferent de statutul lor de asigurare in sistemul de sanatate. Guvernul a adoptat recent normele necesare pentru implementarea Legii nr. 186/2024, care stabileste data de 15 octombrie ca Ziua nationala de comemorare a copiilor decedati, cunoscuta si sub numele de „Ziua Parintilor de Ingeri”, pentru a reglementa modalitatile de decontare a acestor sesiuni,” se mentioneaza in comunicat.

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanta sprijinului specializat pentru cei care trec printr-o astfel de drama, afirmand: „Este esential ca aceste persoane sa stie ca nu sunt singure in aceasta situatie, avand nevoie de ajutor din partea profesionistilor.”

Decontarea sesiunilor de consiliere se va face de catre Agentia teritoriala pentru plati si inspectie sociala, la solicitarea psihologilor, in termen de 30 de zile lucratoare.

Conform estimarilor Ministerului, efortul bugetar anual va fi de aproximativ sase milioane de lei, avand in vedere un cost mediu de 150 de lei pe sesiune de consiliere si un numar anual de aproximativ 1.900 de decese infantile, ceea ce se traduce in circa 3.800 de parinti afectati.

Articol similar : Tehnicile de mindfulness ajuta la vindecarea traumelor  

Sursa: www.gds.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro

 

Taguri Asistenta Psiholog Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre