Bani in plus la salariu pentru angajatii din invatamant. Ce sume primesc incepand de luna aceasta

/ / Modificat: 2023-10-23
Bani in plus la salariu pentru angajatii din invatamant. Ce sume primesc incepand de luna aceasta

Cadrele didactice de la toate ciclurile de invatamant si personalul auxiliar care lucreaza in scoli vor primi bani in plus la salariu, incepand cu luna octombrie. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat ca vor fi oferite prime de cariera pentru profesori, invatatori, educatori si alti angajati din sistem, iar sumele vor fi cuprinse intre 500 si 1.500 de lei.

In urma consultarii cu reprezentantii sindicatelor din invatamant, de saptamana trecuta, Ligia Deca a transmis ca ministerul pe care il conduce va face tot posibilul sa indrepte inechitatile in ceea ce priveste grila de salarizare a cadrelor didactice.

„Cel mai important moment, intalnirea de la Guvern cu reprezentantii sindicatelor, in care am reconfirmat, impreuna cu membrii executivului, angajamentele luate: in aceasta luna se vor acorda prima de cariera didactica in valoare de 1.500 de lei pentru cadrele didactice si personalul didactic auxiliar si prima de cariera profesionala pentru personalul nedidactic, in valoare de 500 de lei”, a spus Ligia Deca, ministrul Educatiei, in urma cu cateva zile.

Oficialul a  dat asigurari privind continuare discutiilor Ministerului Educatiei cu reprezentantii federatiilor sindicale pentru a identifica mijloacele concrete in vederea rezolvarii cat mai rapide a acestei inechitati.

Pe ordinea de zi in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria cu reprezentantii sindicatelor au fost si alte teme importante din educatie. Printre subiectele abordate s-au numarat si implementarea programelor din educatie, in special a acelora menite sa combata abandonul scolar si sa sustina educatia elevilor din medii vulnerabile.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Salariu Angajati Invatamant

Articole recomandate

Citeste si despre