Bauturi anticanicula

/ / Modificat: 2007-06-28
Bauturi anticanicula





 

O zi de canicula ne epuizeaza fizic si psihic. De aceea, trebuie sa ne aparam organismul cu ajutorul terapiilor naturale. "Dintre miile de retete care ne promit revigorarea, trebuie sa le alegem pe acelea care asigura igiena alimentara", precizeaza dr. Georgeta Popescu, cardiolog la Institutul "Ana Aslan".

Tonic din dovleac cu nuci

Bautura se prepara din 300 g miez de dovleac, 200 g miez de nuca, miere si scortisoara dupa gust. Vom fierbe miezul dovleacului in apa, cat sa acopere suprafata legumei. Avem grija sa amestecam cu o lingura de lemn, incat sa nu se prinda de cratita si sa obtinem o pasta. Dupa fierbere, punem piureul in pahare si adaugam apa plata, nuca, miere si scortisoara.

Cocktail de morcovi cu ghimbir

Se prepara din sase morcovi, doua teline, o radacina de ghimbir. Curatam si tocam legumele, iar sucul lor il amestecam cu miez de nuca macinata.

(Liliana Ivan)  

Citeste tot articolul in: Adevarul     

Foto: Adevarul  

27 Iunie 2007

Articole recomandate

Citeste si despre