Bazinul olimpic de la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Cand va fi finalizat

/ / Modificat: 2024-08-02
Bazinul olimpic de la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Cand va fi finalizat

 

Noul bazin olimpic, construit la standarde internationale in zona Borhanci din Cluj-Napoca, va fi numit in onoarea lui David Popovici, celebrul inotator roman. Anuntul a fost facut vineri de primarul Clujului, Emil Boc.

Constructia acestui bazin, estimata la un cost de 28 de milioane de euro, a inceput in primavara anului 2024, iar lucrarile la fundatie vor demara saptamana viitoare.

"Acest bazin olimpic va avea trei niveluri si va fi capabil sa gazduiasca competitii nationale si internationale, fiind construit la dimensiuni olimpice. Va fi destinat atat sportului de masa, cat si performantei.

Clujenii merita aceasta infrastructura si sunt sigur ca vor practica inotul. Bazinul va avea tribune pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2025. Numele lui David Popovici va fi dat acestui bazin ca un semn de respect pentru realizarile sale si pentru Romania”, a declarat Emil Boc.

Conform proiectului, complexul de natatie va include un bazin olimpic de inot de 50 x 25 metri, un bazin de sarituri de 25 x 12 metri, un bazin de initiere si trei bazine de jacuzzi. Fondurile pentru acest proiect provin din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, conform declaratiilor primarului.

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici Bazine inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre