Biserica Ortodoxa Rusa, scrisori pentru femeile insarcinate care se gandesc sa faca avort!

/ / Modificat: 2024-10-18
Biserica Ortodoxa Rusa, scrisori pentru femeile insarcinate care se gandesc sa faca avort!

Biserica Ortodoxa din Rusia vrea sa trimita femeilor insarcinate din regiunea nord-vestica Tver scrisori prin care sa le indemne sa nasca in loc sa faca avort, potrivit The Moscow Times.

Scrisoarea va fi redactata de Mitropolitul Ambrozie de Tver si Kasinsk va fi trimisa centrelor regionale prenatale, in momentul in care femeile „se vor confrunta cu cea mai dificila alegere, de a-si pastra sau ucide copilul”.

„Este important sa va amintiti in aceasta perioada de bucurie si ingrijorare ca nu sunteti singure. Dumnezeu, biserica si societatea sunt cu voi. Puteti conta intotdeauna pe noi. Suntem cu totii impreuna parte a marelui sacrament al crearii unei noi vieti, cu participarea voastra”, scrie in textul redactat de mitropolit.

Copii ale scrisorii mitropolitului vor fi distribuite „in primul rand viitoarelor mame ortodoxe”, incepand de saptamana viitoare. Tver se numara printre regiunile din Rusia care au introdus amenzi pentru „constrangerea” femeilor sa recurga la avort. De asemenea, regiunea a interzis publicarea mesajelor pe retelele de socializare care promoveaza „viata fara copii”, in contextul eforturilor concertate de a stimula rata natalitatii si de a inversa criza demografica din Rusia.

Taguri Avort Intrerupere de sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre