Bune practici de hidratare a copiilor cu ajutorul recipientelor din colectia Waterdrop

/ / Modificat: 2024-08-16
Bune practici de hidratare a copiilor cu ajutorul recipientelor din colectia Waterdrop

 

Waterdrop, pionierul european in hidratare si in protectia mediului prin recipiente reutilizabile, lanseaza campania „Back to School” in pregatirea inceperii noului an scolar. Scopul campaniei este de educare si constienizare a parintilor asupra importantei hidratarii copiilor in timpului programului scolar, pentru un randament bun, dar si in sprijinul sanatatii fizice si mentale.

Compania pune la dispozitie recipiente reutilizabile din otel inoxidabil din colectia permanenta, cu triplu rol - de sprijinire a hidratarii prin bauturi calde sau reci, de protejare a mediului inconjurator si de optimizare a bugetului de cheltuieli. Aceasta initiativa este un prilej mai mult decat potrivit de insuflare a unor bune practici de hidratare pentru scolarii de toate varstele, respect si ingrijire a mediului inconjurator si educatie financiara.

Consumul de apa are un rol esential in dezvoltarea armonioasa a copiilor, contribuind la indeplinirea fireasca a tuturor functiilor vitale. Potrivit Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara, recomandarile privind cantitatile zilnice de lichide pe care cei mici ar trebui sa le consume in functie de varsta pentru o hidratare optima sunt de 1600 ml pentru copiii cu varste cuprinse intre 4-8 ani, respectiv de 1900-2100 ml pentru cei de 9-13 ani si de 2000-2500 ml pentru copiii cu varsta de peste 14 ani si de adulti.

Pentru a evita deshidratarea in zilele cu temperaturi ridicate, dar si pentru a se concentra si a da randament pe tot parcursul zilei, copiii au nevoie sa se hidrateze in permanenta, nu doar in timpul pauzelor. Astfel, incepand cu 15 august compania organizeaza „Waterdrop Days”, cu reduceri semnificative la cele mai cunoscute produse, in preajma inceputului de an scolar, urmarind sa le starneasca interesul celor mici prin designul colorat al recipientelor si aromele racoritoare ale Microdrink-urilor. Alaturi de caserola cu pachetel, sticlele din otel inoxidabil din colectia Waterdrop ar trebui sa fie nelipsite din ghiozdanul fiecarui copil.

Recipientele reutilizabile din portofoliul brandului sunt realizate din materiale de calitate si sustenabile, reprezentand o varianta mai economica in timp. Totodata, sunt si o alternativa mai sanatoasa pentru cei mici, spre deosebire de sticlele PET sau plastic, care favorizeaza acumularea de bacterii si care pe termen lung faciliteaza absorbtia de microplastic in organism. Acest lucru este cu atat mai relevant cu cat, consumul de apa filtrata de la robinet in locul celei imbuteliate, semnificativ mai scumpa, are si un impact mai redus asupra mediului, prin evitarea deseurilor. Statisticile ultimilor ani ne arata ca la nivelul Uniunii Europene, fiecare locuitor a produs, in medie, 36,1 kilograme de deseuri de ambalaje din plastic in 2021, in consecinta reducerea lor este necesara in lupta catre un viitor mai sustenabil.

„Prin sticlele din otel inoxidabil din colectia waterdrop®, ne dorim sa incurajam un comportament corect de consum al apei, aceasta fiind o componenta indispensabila pentru sanatatea organismul uman. Totodata, prin folosirea recipientelor reutilizabile, oamenii isi optimizeaza bugetul de cheltuieli si astfel reusim sa contribuim impreuna la protejarea mediului inconjurator. Insa, pentru ca aceasta practica sa aiba rezultate pe termen lung, este esential sa ne preocupam de educarea celor mici in privinta unui consum sustenabil inca de la varste fragede”, a declarat Katerina Navratilova, CEO Waterdrop CEE.

Prin recipientele reutilizabile pentru apa, compania trage un semnal de alarma in randul adultilor pentru a intelege ca hidratarea eficienta este o practica vitala pentru o viata sanatoasa, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Prin urmare, atingerea unui nivel optim de hidratare reprezinta o conditie necesara atat pentru dezvoltarea celor mici, dar si pentru ca ei sa aiba un randament scolar cat mai bun.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicat de presa

Articole recomandate

Citeste si despre