Cad scolile pe copii. Tavanul unei clase s-a prabusit, ce s-a intamplat cu elevii

/ / Modificat: 2023-05-10
Cad scolile pe copii. Tavanul unei clase s-a prabusit, ce s-a intamplat cu elevii

Starea precara a multor scoli din Romania nu mai este un secret pentru nimeni. De aceasta data o tragedie a fost evitata, insa pare ca un accident grav e doar o chestiune de timp. Tavanul unei sali de clasa de la o scoala din Piatra Neamt s-a prabusit partial inainte de inceperea cursurilor miercuri dimineata. Din fericire nimeni nu era inca in clasa.

Tavanul fals montat intr-o sala de clasa de la Scoala 2 Piatra Neamt s-a prabusit peste banci. Dezastrul a fost descoperit miercuri, chiar inainte de inceperea cursurilor, asa ca nimeni nu a avut de suferit.

Cel mai probabil, incidentul s-a produs in cursul noptii, potrivit inspectorului scolar general Florentina Luca-Moise.

„Am ajuns la scoala la prima ora si am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma sa sustina si simularea Evaluarii Nationale”, a declarat inspectorul.

Elevii au fost relocati in alta sala de curs, iar tavanul prabusit va fi reparat. Chiar si asa, problema rezistentei cladirii ramane una spinoasa. Inspectorul scolar a transmis parintilor ca niciun copil nu este in pericol si, totodata, a solicitat administratiei locale sa intervina de urgenta pentru efectuarea lucrarilor de consolidare si renovare.

Reabilitarea a fost amanata in repetate randuri

Conducerea unitatii de invatamant a specificat, dupa incident, ca rezistenta cladirii vechi de 160 de ani este o problema mai veche si ca Primaria Piatra Neamt a ignorat pana acum toate solicitarile legate de reabilitarea acesteia, noteaza presa locala. Desi lucrarile de reabilitare sau consolidare nu par sa se afle pe lista de prioritati a autoritatilor din Piatra Neamt, in scoala s-au facut lucrari de amenajare, unele chiar la nivelul tavaelor:

„Scoala a trimis de nenumarate ori solicitări la primarie pentru reabilitarea cladirii vechi de 160 de ani. Avem proiect facut, speram sa se rezolve. Cladirea a fost amenajata in 2008 si imediat dupa pandemie, in 2021, cand s-au facut pereti despartitori pentru a avea spatiul necesar”.

Pentru a nu pune in pericol elevii, conducerea unitatii de invatamant a decis sa faca o redistribuire a claselor, dar si modificari in orar.

„Am decis sa nu mai intre nimeni in cladire. Copiii de pregatitoare stau acasa si invata online (...) Vom avea consiliul de administratie, ca sa ne organizam activitatea in continuare. Asta inseana cursuri in doua schimburi. Nu se reduce durata orei de curs. Probabil vor trece clasele a III-a si a IV-a in program de dupa amiaza”, a declarat directorul Scolii 2 Piatra Neamt, Stela Andrei.

FOTO: Mesagerul de Neamt

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stiri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre