Calendar pentru plata burselor in anul scolar 2024-2025

/ / Modificat: 2024-09-16
Calendar pentru plata burselor in anul scolar 2024-2025

Elevii urmeza sa primasca bursele la data de 20 noiembrie, conform metodologiei de acordare a burselor in anul scolar 2024-2025. Astfel, pana pe 20 octombrie, scolile trebuie sa transmita la inspectoratele scolare judetene, ISJ/ISMB, prima lista de beneficiari din anul scolar in curs, pe tipuri de burse, sumele estimate pentru plata burselor atat pentru luna septembrie, cat si pentru luna octombrie.

Scolile trebuie sa publice la avizier si pe site calendarul si conditiile de alocare a burselor pentru anul scolar 2024-2025.

Documentele necesare pentru acordarea burselor se pot depune online sau fizic la secretariatul scolilor si liceelor, pana pe 3 octombrie. In termen de maximum 5 zile lucratoare de la solicitare, dupa expirarea termenului de depunere, parintii/ reprezentantii legali pot completa sau corecta dosarele incomplete sau incorecte, la solicitarea comisiei de management al burselor.

Pana la data de 20 octombrie a anului scolar in curs, scolile transmit prima lista de beneficiari din anul scolar in curs, pe tipuri de burse, la ISJ/ISMB. Pana la data de 25 octombrie, Inspectoratul scolar transmite numarul de beneficiari pe judet/municipiul Bucuresti, pe tipuri de burse, la Ministerul Educatiei - Directia generala invatamant preuniversitar, sumele estimate pentru plata burselor atat pentru luna septembrie, cat si pentru luna octombrie a anului curent, urmand ca plata sa se faca de catre unitatile de invatamant la data de 20 noiembrie.

Plata burselor se face de regula prin transfer bancar, dar unitatile de invatamant nu impun deschiderea la o anumita banca a conturilor pentru virarea sumelor aferente burselor.

Calendar pentru plata burselor in anul scolar 2024-2025

Plata burselor pe parcursul anului scolar 2024-2025 va avea urmatorul calendar:

  • Pana la data de 20 a lunii, scolile transmit lunar la ISJ/ISMB sumele estimate pentru plata burselor aferente lunii respective, precum si numarul de beneficiari pe categorii de burse.
  • Pana la data de 25 a lunii, ISJ/ISMB transmit la Ministerul Educatiei, Directia generala economica sumele estimate pentru plata burselor, aferente lunii respective, precum si numarul de beneficiari pe categorii de burse in vederea efectuarii deschiderilor de credite bugetare.

La estimarea deschiderilor de credite lunare, unitatile de invatamant preuniversitar si ISJ/ISMB iau in considerare si eventualele sume disponibile/restante, dupa caz, existente la acel moment.

Ministerul Educatiei, pe baza solicitarilor primite, cu incadrarea in bugetul aprobat si in limitele de credite bugetare lunare aprobate, efectueaza deschiderile de credite bugetare. Bursele se platesc lunar, de catre unitatile de invatamant, la data de 20 a fiecarei luni, pentru luna precedenta. Daca data de 20 cade intr-o zi de repaus saptamanal, zi de sarbatoare legala sau zi libera, plata burselor se efectueaza in ziua lucratoare anterioara acesteia.

Cuantumul minim al burselor pentru anul scolar 2024-2025

Pentru anul scolar 2024-2025, cuantumul minim al burselor este:

  • bursa de excelenta – 700 de lei tipul II sau 925 / 1.850 / 2.775 / 3.700 de lei tipul I (sursa)
  • bursa de merit – 450 lei/luna;
  • bursa de rezilienta – 300 lei/luna;
  • bursa sociala – 300 lei/luna;
  • bursa tehnologica – 300 lei/luna;
  • pentru mamele minore – 700 lei/luna

Valoarea burselor poate fi suplimentata de catre consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant in functie de:

  • a) sumele alocate de autoritatile administratiei publice locale;
  • b) alte venituri obtinute potrivit legii.

Surse: edupedu.ro

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse copii Burse scolare Burse

Articole recomandate

Citeste si despre