Cat de sigura este apa Marii Negre pentru a face baie. Ce arata ultimele teste realizate de DSP

/ / Modificat: 2024-08-05
Cat de sigura este apa Marii Negre pentru a face baie. Ce arata ultimele teste realizate de DSP

 

Mii de romani isi petrec vacanta de vara in statiunile de pe litoralul romanesc, insa autoritatile trag un semnal de alarma. Apa Marii Negre poate fi un pericol pentru sanatate, atat in ceea ce-i priveste pe adulti, cat mai ales pe copii. 

Directia de Sanatate Publica Constanta a analizat apa din Marea Neagra, iar rezultatele sunt ingrijoratoare. Probele de apa prelevate din zona plajelor neamenajate Vadu si Corbu contin cantitati mari de E.coli, iar turistii sunt sfatuiti sa evite sa faca baie in aceste zone, pana cand situatia revine la normal. 

”In zona plajelor neamenajate din localitatile Vadu si Corbu din judetul Constanta, probele de apa de mare sunt neconforme, continand o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Avand in vedere aceasta situatie, recomandam evitarea imbaierii in zonele de plaja din dreptul celor doua localitati, pana la normalizarea situatiei”, a anuntat DSP Constanta. 

Autoritatile din Constanta au precizat ca rezultatele din aceste zone nu influenteaza siguranta din alte parti ale litoralului romanesc, unde turistii pot face baie linistiti, pentru ca apa este conforma si nu prezinta un pericol. In Vadu si Corbu insa, valorile depistate in laborator sunt de 4 ori mai mari decat limita de siguranta. 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teste Apa

Articole recomandate

Citeste si despre