Ce au aratat primele rezultate ale analizelor in cazul fetitei de 4 ani care a murit dupa ce a mancat peste. Descoperirea facuta de medici

/ / Modificat: 2024-05-03
Ce au aratat primele rezultate ale analizelor in cazul fetitei de 4 ani care a murit dupa ce a mancat peste. Descoperirea facuta de medici

 

Au iesit primele rezultate ale analizelor prelevate de medici in cazul fetitei de 4 ani din Calarasi, care a murit dupa ce a mancat peste cumparat de la magazinul din sat. 

Potrivit primelor informatii, pestele era infestat cu bacterii peste limitele normale. DSV a luat probe atat din magazin, cat si din frigiderul familie, doua probe de la mici congelati si una de la macrou congelat. In toate cele trei probe au iesit valori peste limita admisa de enterobacteriacee, ceea ce inseamna bacterii precum klebsiella sau salmonella, care pot produce boli .

Magazinul a fost inchis pentru 30 de zile, iar administratorul amendat 

DSV a inchis magazinul din Calarasi pentru 30 de zile, iar administratorul a fost amendat cu 20.000 de lei, pentru ca vindea peste fara autorizatie sanitar-veterinara. 

Fetita de 4 ani dintr-o localitate din judetul Calarasi a murit dupa ce ar fi mancat macrou congelat cumparat de la magazinul din sat. Bunica, care era internata in spital dupa ce i s-a facut si ei rau dupa masa, a facut infarct si a murit si ea cand a primit vestea despre decesul nepoatei.

”Vorbim despre o adevarata bomba bilogica, vorbim despre cantitati de trei ori mai mari de cat cele admise de bacterie si ganditi-va ca daca vorbim doar de salmonela simptomatologia este cu atat mai zgomotoasa si mai grava, daca vreti, in functie de doza, cantitatea de bacterii ingerate. (...) Este incredibil ca lucrurile astea se repeta, mai urmeaza si perioada asta a Pastelui si sunt convins ca mai ales prin zonele astea mai izolate, prin sate, situatia asta se poate repeta oriunde si oricand”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la romaniatv.net.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie copil Drama

Articole recomandate

Citeste si despre